Φόρμα αναζήτησης

Νεογέννητο κοριτσάκι σε κάδο- Μια ζωή στα σκουπίδια

Πολύ δύσκολη θεωρείται από την Αστυνομία η εξιχνίαση της υπόθεσης με το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε χθες το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Γέρι. Μέχρι χθες το βράδυ οι ανακριτές αναζητούσαν την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στη μητέρα, η οποία από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να πέταξε το παιδί μέσα σε σακούλα απορριμμάτων σε κάδο ανακύκλωσης. Η μεταθανάτια εξέταση θα καταδείξει αν το βρέφος είχε γεννηθεί νεκρό ή αν πέθανε μετά τη γέννησή του.

Μακάβριο

Το βρέφος εντοπίστηκε από γυναίκα που εργάζεται στη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στο εργοστάσιο στο Γέρι, χθες στις 8 το πρωί. Το μωρό βρισκόταν σε σακούλα σκουπιδιών. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία απέκλεισε την περιοχή και άρχισε έρευνες. Το μωρό έφερε τραύματα και ήταν σχεδόν πολτοποιημένο. Στη σκηνή μετέβη και ο δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν έχει κάποιες πληροφορίες σε σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το βρέφος στο εργοστάσιο. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είχε ριχτεί σε κάδο ανακύκλωσης προχθές ή χθες στην περιοχή Αγλαντζιάς, Λατσιών ή Στροβόλου και από κει με απορριμματοφόρο όχημα να μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης. Από τη συμπίεση των ανακυκλώσιμων υλικών στο όχημα το νεκρό βρέφος υπέστη τραύματα τα οποία θα εξεταστούν κατά τη μεταθανάτια εξέταση και νεκροτομή.

Αναμένονται απαντήσεις

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα. Ο κ. Χαραλάμπους σε δηλώσεις του ανέφερε πως κατά τη μεταθανάτια εξέταση θα διαφανεί αν το παιδί γεννήθηκε νεκρό ή πέθανε μετά τη γέννησή του. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να γεννήθηκε πριν από δυο με τρεις μέρες. Tο βρέφος που είναι κοριτσάκι έφερε ακόμα τον ομφάλιο λώρο που είχε αποκοπεί πρόχειρα. Η Αστυνομία ελπίζει ότι ίσως υπάρξουν πληροφορίες που να οδηγούν στη μητέρα, είτε από πολίτες είτε από γυναικολόγους που ενδεχομένως είχαν εξετάσει τη μητέρα και ίσως γνωρίζουν κάτι.