Φόρμα αναζήτησης

Ιωνάς: Δεν έχω καμία σχέση με τον ΑΠΟΕΛ

Εκείνοι που είναι αρμόδιοι να διακόψουν το Πρωτάθλημα να κρίνουν τί πρέπει να γίνει δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου σχολιάζοντας τα θλιβερά επεισόδια στο Τσίρειο στη Λεμεσό. Επικρίνοντας για ακόμη μια φορά την ΚΟΠ και επιρρίπτοντάς της ευθύνες ο Υπουργός ο οποίος μιλούσε στο Τρίτο είπε ότι οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων συνδέονται με τα Σωματεία τα οποία είναι μέλη της ΚΟΠ.

Ο κύριος Νικολάου αναφέρθηκε σε προώθηση για ψήφιση Νομοθεσίας λειτουργίας των Συνδέσμων Φιλάθλων που προνοεί ακόμη και κλείσιμό τους. Για μια τέτοια εξέλιξη χρειάζεται ωστόσο η στοιχειοθέτηση υποθέσεων είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος επαναφέρει την αναγκαιότητα εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου. Πρόκειται είπε για σημαντικό μέτρο κατάργησης ανωνυμίας στα γήπεδα. Οι χούλιγκαν εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν υπάρχει μηχανισμός διαπίστωσης των στοιχείων ταυτότητάς τους. Ο Ιωνάς Νικολάου δεν αποκλείει να θρηνήσουμε νεκρούς στα γήπεδα.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι η συμπεριφορά του κατά το παρελθόν βοήθησε στην εκκόλαψη τέτοιων συμπεριφορών, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν προέβη σε οποιαδήποτε παρέμβαση και ανάμιξη σε κανένα σωματείο. Συμπλήρωσε πως ποτέ δεν αναμίχθηκε σε αγώνες του ΑΠΟΕΛ, ενώ τόνισε πως οι περισσότεροι φίλαθλοι που έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ.

Έντονος ο Πρόεδρος του ΚΟΑ

Την ανάγκη ρύθμισης της λειτουργίας των οργανωμένων οπαδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, τόνισε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στα επεισόδια στο Τσίρειο Στάδιο, ο κύριος Γεωργιάδης έκανε λόγο για επικίνδυνους εγκληματίες που σκοτώνουν το ποδόσφαιρο. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ έθεσε επίσης θέμα επάρκειας των υπευθύνων ασφαλείας των γηπέδων, ενώ επισήμανε πως δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η διεξαγωγή της αναμέτρησης στο Τσίρειο, από την στιγμή που διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν επικίνδυνα αντικείμενα στις κερκίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ