Φόρμα αναζήτησης

Έγκωμη: Αναμμένο κερί πιθανή αιτία πυρκαγιάς σε οικία

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι η ώρα 13.19 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο υπνοδωμάτιο της κατοικίας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η ώρα 13.58 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές το υπνοδωμάτιο και ο εξοπλισμός του ενώ  από τον καπνό και τα θερμά αέρια υπέστη ζημιές και η βαφή ολόκληρης της κατοικίας. Μια γυναίκα και το παιδί της που βρίσκονταν στην οικία εξήλθαν με ασφάλεια πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία. Παρόλο που δεν καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα, η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο κερί δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Εξάλλου η ώρα 00.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά  σε  ιδιωτικό όχημα που ήταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.15. Από την πυρκαγιά το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνηθήκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί εμπρησμού.

Επίσης, η ώρα 01.26  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτικό όχημα  σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.00. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 06.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στα Πολεμίδια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 06.22.  Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνηθήκαν  σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί εμπρησμού.
 
Συνολικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες το πρωί ως το πρωί σήμερα ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια ,16 πυρκαγιές  και 10 ειδικές εξυπηρετήσεις.