Φόρμα αναζήτησης

Αθώα η «δήθεν» ασθενής -Αβάσιμη καταγγελία ταλαιπώρησε αδίκως 38χρονη

Υστερα από ενάμιση χρόνο αστυνομικών ερευνών, μια υπόθεση περί δήθεν πλαστογραφίας τιμολογίων για ιατρικές θεραπείες στο εξωτερικό ταξινομήθηκε ως «άλλως διατεθείσα», αφού δεν υπήρξε ικανοποιητική μαρτυρία για ποινική δίωξη της γυναίκας η οποία θεωρήθηκε τότε ύποπτη. Όπως πληροφορούμαστε, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέττος Κουμέττου με επιστολή του, ημ. 15 Φεβρουαρίου 2018, προς τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία καθηκόντως προ τριετίας διαβίβασε προς διερεύνηση την καταγγελία, την ενημέρωσε ότι δεν προέκυψε ικανοποιητική μαρτυρία για δίωξη της γυναίκας που κρίθηκε τότε ύποπτη.

Για την περίεργη αυτή ιστορία, περί δήθεν εξαπάτησης του Δημοσίου με πλαστά έγγραφα, έγραψε και ο «Π» ρεπορτάζ στις 4/7/15. Ωστόσο φαίνεται από την όλη αστυνομική διερεύνηση, στην οποία ενεπλάκησαν ανακριτές, γραφολόγοι κ.λπ., ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως παρουσιάστηκαν στην καταγγελία που διαβιβάστηκε στο Υπ. Υγείας. Η ισχυριζόμενη απάτη, όπως γράψαμε τότε, είχε να κάνει με πλαστά τιμολόγια-αποδείξεις ύψους 24 χιλιάδων και τα οποία πληρώθηκαν από το Υπ. Υγείας.

Η καταγγελία που έγινε (η οποία δεν τεκμηριώθηκε και ως εκ τούτου η υπόθεση έκλεισε) είχε ως εξής: Προτού αποβιώσει τον Ιούλιο του 2013 η καρκινοπαθής Χ. Ι. σε ηλικία 64 χρόνων, υποβλήθηκε, ως επιδοτούμενη από το Υπ. Υγείας ασθενής, σε θεραπεία σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Γερμανίας. Σε δύο από τις επισκέψεις της στο εξωτερικό τη συνόδευσε η Κ.Ι., ηλικίας σήμερα 38 χρόνων περίπου, λόγω του ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της ασθενούς και ιδιαίτερα με τη θυγατέρα της αποβιωσάσης. Με βάση τον τότε ισχυρισμό, ο οποίος δεν στοιχειοθετήθηκε, στα δύο αυτά ταξίδια η Κ.Ι. φερόταν, πέραν του ότι ζήτησε και υποβλήθηκε και αυτή σε κάποιες εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της Γερμανίας για τις οποίες πλήρωσε το ποσό των 1.550 ευρώ (900 ευρώ την πρώτη φορά και 650 τη δεύτερη), να απέσπασε με δόλο τα ιατρικά πιστοποιητικά της άρρωστης και ιδιαίτερα τις αποδείξεις που πλήρωνε για τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, τα πλαστογράφησε τοποθετώντας το δικό της όνομα και τον αριθμό της δικής της πολιτικής ταυτότητας και τα προσκόμισε στο Υπουργείο Υγείας διεκδικώντας την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε. Από την πολύμηνη αστυνομική διερεύνηση δεν προέκυψε ότι αυτά τα οποία καταγγέλθηκαν τότε στο Υπ. Υγείας ήταν βάσιμα. Συνεπώς η 38χρονη σήμερα Κ.Ι. φαίνεται ότι αδίκως κατηγορήθηκε, ενώ από την όλη υπόθεση κλονίστηκε περαιτέρω η κατάσταση της υγείας της.