Φόρμα αναζήτησης

Από έρευνα, σε έρευνα – Στα μαχαίρια Υπ. Παιδείας – ΠΟΕΔ

Εξέφρασε επίσης λύπη γιατί ο Υπ. Παιδείας με τις δημόσιες τοποθετήσεις του προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί πανικό και ανασφάλεια σε γονείς,παιδιά. [...]

Read More...

Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η «αντιπαράθεση» εκπαιδευτικών – Υπ. Παιδείας με αφορμή το πόρισμα της έρευνας για τον τραυματισμό του μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή και την απόφαση για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον του εκπαιδευτικού που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και της διοίκησης του τμήματος κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής. Παρά το ότι ο Κώστας Χαμπιαούρης απέφυγε, την περασμένη Πέμπτη, να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα παραμείνει στη θέση και δεν είναι ένοχος, η ΠΟΕΔ ζήτησε χθες τη διεξαγωγή έρευνας για να ξεκαθαρίσει κατά πόσο και από ποιους διέρρευσαν στον Τύπο πληροφορίες από τον προσωπικό φάκελο του εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα τη στοχοποίηση και τη διαπόμπευσή του.

Φήμες…

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ -και αναφερόμενη σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»- κατήγγειλε την προσπάθεια διαπόμπευσης του εκπαιδευτικού ο οποίος βρίσκεται, ήδη, σε διαδικασία πειθαρχικής έρευνας. «Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποτελεί προσπάθεια επηρεασμού αυτής καθεαυτήν της αντικειμενικής και αμερόληπτης πειθαρχικής διαδικασίας. Προκύπτει εύλογα το ερώτημα εάν τα προσωπικά δεδομένα όλων των εκπαιδευτικών βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των ΜΜΕ ή οποιωνδήποτε άλλων. Το Υπ. Παιδείας οφείλει να διατάξει διοικητική έρευνα και να ξεκαθαρίσει κατά πόσο στους προσωπικούς φακέλους των εκπαιδευτικών έχουν πρόσβαση αναρμόδια άτομα ή άτομα που μπορεί να διαρρέουν πληροφορίες. Η οργάνωση δεν θα ανεχθεί να καταδικαστεί εκ των προτέρων συνάδελφος στη βάση φημολογιών», υπογράμμισε. Διέψευσε επίσης «τις προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές του συγκεκριμένου δημοσιεύματος για προσπάθεια της ηγεσίας της ΠΟΕΔ να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τη διεξαγωγή της διοικητικής έρευνας». Σημειώνεται ότι αναφορά στο θέμα, της παρουσίας δηλαδή μελών της ΠΟΕΔ στο σχολείο του 10χρονου ενώ διεξαγόταν η έρευνα, έκανε με δηλώσεις του και ο ίδιος ο υπ. Παιδείας, σημειώνοντας ότι ζήτησε να απομακρυνθούν για να μην επηρεάσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό που έδινε τη μαρτυρία του.

Αλλού το πρόβλημα

Σε ό,τι αφορά τη στάση του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, η ΠΟΕΔ επισήμανε χθες ότι όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο γίνονται σε μια απέλπιδα προσπάθεια του υπουργού να αποπροσανατολίσει από την ουσία του σοβαρότατου ζητήματος της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, να καλύψει και να αποποιηθεί τις σοβαρότατες ευθύνες και παραλείψεις του υπουργείου. «Μετά τις δημόσιες παραδοχές του ίδιου του υπουργού Παιδείας για σοβαρές ελλείψεις, ασάφειες και κενά στα θέματα ασφάλειας και υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, η ΠΟΕΔ επιμένει και απαιτεί συγκεκριμένες και σαφέστατες οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδες», υπογράμμισε. Εξέφρασε επίσης λύπη γιατί ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας με τις δημόσιες τοποθετήσεις του από την πρώτη μέρα του θλιβερού περιστατικού, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί πανικό και ανασφάλεια σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται ότι χθες συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) της οργάνωσης για να εξετάσει όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, ενώ οι αποφάσεις του θα ανακοινωθούν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

Send this to a friend