Υπ. Παιδείας: Το ΤΕΠΑΚ είναι ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο με μια αξιέπαινη πορεία ανάπτυξης και προόδου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 19.6.2024
Υπ. Παιδείας: Το ΤΕΠΑΚ είναι ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο με μια αξιέπαινη πορεία ανάπτυξης και προόδου
Η Δρ Μιχαηλίδου μιλούσε την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, στην τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου χαρακτήρισε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ως ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, με μια αξιέπαινη πορεία ανάπτυξης και προόδου.

Η Δρ Μιχαηλίδου μιλούσε την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, στην τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

«Ως κάτοχοι πλέον ενός ακαδημαϊκού τίτλου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πρέπει να θεωρείτε τους εαυτούς σας ιδιαίτερα προνομιούχους. Αποφοιτάτε από ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα το οποίο, στη σύντομη πορεία του από την έναρξη της λειτουργίας του και την υποδοχή των πρώτων φοιτητών και φοιτητριών του το 2007, έβαλε στέρεες και γερές βάσεις, επιδεικνύοντας, έκτοτε, μια αξιέπαινη πορεία ανάπτυξης και προόδου», ανέφερε η Υπουργός.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της πορείας αλλά και των επιτευγμάτων του», πρόσθεσε, «το ΤΕΠΑΚ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ραγδαία αναπτυσσόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον διεθνή χώρο, λαμβάνοντας ψηλές θέσεις στις λίστες αναγνωρισμένης κατάταξης των Πανεπιστημίων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο».

Αναφερόμενη στα σημαντικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου, η Δρ Μιχαηλίδου εξήρε την επιτυχία του ΤΕΠΑΚ να συμπεριληφθεί ως πλήρες μέλος στη Συμμαχία του EUt+, που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου. «Ένα επίτευγμα ύψιστης σημασίας αλλά και τιμής τόσο για το ΤΕΠΑΚ όσο και για τη χώρα μας, που αναδεικνύει ακόμη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο και συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της Κυβέρνησης για ανάδειξη της Κύπρου σε ευρωπαϊκό και διεθνές κέντρο Ανώτερης Εκπαίδευσης και Έρευνας», κατέληξε.

Σε ομιλία του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, αφού συνεχάρη τους απόφοιτους και απόφοιτες, ανέφερε ότι η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά σημαδεύτηκε από την επιτυχή λειτουργία της νέας μας Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο και στην προετοιμασία για την έναρξη, το Σεπτέμβρη που μας έρχεται, του τμήματος Ναυτιλίας στην καρδιά της Λεμεσού.

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πολιτείας και του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας», πρόσθεσε, «υποβάλαμε αρχές του έτους ολοκληρωμένη πρόταση, όπως μας ζητήθηκε, για δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης με έδρα την πόλη της Λάρνακας»

«Η πιο ευχάριστη όμως στιγμή αυτής της ακαδημαϊκής χρονιάς για εμάς ήταν η κατάθεση θεμέλιου λίθου και η έναρξη των εργασιών των ιδιόκτητων μας φοιτητικών εστιών στα Πολεμίδια. Ένα έργο που θα επιλύσει ένα από τα κύρια μας προβλήματα, την εξεύρεση φοιτητικής στέγης για τους φοιτητές και φοιτήτριες μας», κατέληξε.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Κώστας Γαλαταριώτης, διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΠΑΚ κινείται δυναμικά και με εξωστρέφεια, προς επίτευξη των στόχων του.

Παρουσιάζοντας ορισμένα πρόσφατα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου, κ. Γαλαταριώτης είπε πως από τον προσεχή Σεπτέμβριο η νέα Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, θα λειτουργεί αποκλειστικά στην Πάφο, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες Φοιτητικών Εστιών, υποδομών της Σχολής Μηχανικής και Ερευνητικών Κέντρων του Πανεπιστημίου, στην περιοχή Βερεγγάρια στα Κάτω Πολεμίδια.

«Επιπρόσθετα, ενδυναμώνουμε την παρουσία μας στο κέντρο της Λεμεσού με δύο καινούρια κτήρια που βρίσκονται υπό κατασκευή: Το νέο Κτήριο της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και Τα Εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών», είπε, επισημαίνοντας πως «το Πανεπιστήμιο προχωρεί τα αναπτυξιακά του πλάνα με τρόπο συγκροτημένο και λελογισμένο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, είπε πως «σήμερα είναι μια ημέρα γεμάτη συναισθήματα. Μια ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος μιας σημαντικής περιόδου της ζωής μας και την αρχή μιας νέας, γεμάτης υποσχέσεις. Στέκομαι ενώπιόν σας σήμερα, ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, για να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή και να σας εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια».

«Καθώς αποχωρούμε από το ΤΕΠΑΚ, ας θυμόμαστε ότι αυτό το πτυχίο δεν είναι το τέλος της εκπαίδευσής μας, αλλά η αρχή. Ο κόσμος μας, χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις, δεξιότητες και όραμα. Ας χρησιμοποιήσουμε όσα μάθαμε για να κάνουμε τη διαφορά, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον και να προσφέρουμε αυτό που πραγματικά αξίζει στην κοινωνία μας», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα χρηματικά βραβεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Πρωτεύσασα Φοιτήτρια, κα Μαρίνα Κυρλιτσιά. Παραλαμβάνοντας το βραβείο ανέφερε πως «είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο. Η μεγαλύτερη χαρά μου όμως οφείλεται στην αντίδραση της μητέρας μου στην ανακοίνωσή του. Η συγκίνησή της, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήταν αρκετή για να πειστώ πως όλοι οι κόποι και οι προσπάθειές μου είχαν τελικά αξία και νόημα. Γι’ αυτό και το πρώτο μεγάλο ευχαριστώ πάει σε εκείνην, στην οποία οφείλω το ό,τι είμαι σήμερα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις οικογένειές μου: τα αδέλφια και τις φίλες μου για την αγάπη και τη στήριξή τους.

Συγχαίροντας τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές της για την αποφοίτησή τους, ανέφερε πως «Είμαι απόλυτα σίγουρη πως έπονται ακόμα πολλά και δημιουργικά πράγματα να έρθουν. Η δική μου συμβουλή είναι να μην αφήσετε κανένα ποτέ να σας πείσει ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε ή δεν πρέπει να κάνετε. Ποτέ δεν είναι ούτε αργά ούτε νωρίς για όνειρα και στόχους».

Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, στην παρουσία της Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας Αννίτας Δημητρίου.

Οι τελετές αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών πραγματοποιούνται στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», στη Λεμεσό και ώρα 7:30 μμ και μεταδίδονται ζωντανά μέσω των επίσημων λογαριασμών του Πανεπιστημίου στο YouTube και στο Facebook.

4880244060929277 1

4880244179295741 3

4880244291922929 4

4880244403663844 5

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Eurostat: Πτώση στις τιμές αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ -Τι συμβαίνει στην Κύπρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Πτώση στις τιμές αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ -Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Eurostat: Πτώση στις τιμές αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ -Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Παραδόθηκε και συνελήφθη ο φερόμενος δράστης του φόνου στην Ορμήδεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδόθηκε και συνελήφθη ο φερόμενος δράστης του φόνου στην Ορμήδεια

Παραδόθηκε και συνελήφθη ο φερόμενος δράστης του φόνου στην Ορμήδεια

Ο 52χρονος Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης το θύμα του φονικού στην Ορμήδεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 52χρονος Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης το θύμα του φονικού στην Ορμήδεια

Ο 52χρονος Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης το θύμα του φονικού στην Ορμήδεια

Ένταλμα σύλληψης για Γερμανό που διαμένει στα κατεχόμενα για σφετερισμό ε/κ περιουσιών
ΚΥΠΡΟΣ

Ένταλμα σύλληψης για Γερμανό που διαμένει στα κατεχόμενα για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

Ένταλμα σύλληψης για Γερμανό που διαμένει στα κατεχόμενα για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

SPIEGEL: Τι θα συμβεί εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στην Κύπρο;
ΚΟΣΜΟΣ

SPIEGEL: Τι θα συμβεί εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στην Κύπρο;

SPIEGEL: Τι θα συμβεί εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στην Κύπρο;