Τους μαθητές και τα σχολεία που πρώτευσαν με τις εργασίες τους στον διαγωνισμό «Δράση για την Ενέργεια 2016-2017» βραβεύει στις 18 Οκτωβρίου το ΕΤΕΚ. Στην τελετή βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ στην Παλιά Λευκωσία (Θησέως 9-11) θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ Στέλιος Αχνιώτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Αντώνης Λαζάρου, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου.
Θα ακολουθήσει η παρουσίαση και η βράβευση εργασιών των πρωτευσάντων και των λοιπών συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και δεξίωση, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο της έκθεσης και να δουν τις κατασκευές και τις μελέτες των συμμετεχόντων σχολείων.
Φέτος είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται ο διαγωνισμός, από το ΕΤΕΚ και τον Σύνδεσμο Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας. Ο διαγωνισμός έχει στόχο να παροτρύνει τη μαθητική κοινότητα να ασχοληθεί με θέματα έρευνας, καινοτομίας, τεχνολογίας, περιβάλλοντος και ενέργειας.