Φόρμα αναζήτησης

Κατάσχεση 104 κιλών κάνναβης: Η ΥΚΑΝ αγγίζει τον μεγαλέμπορο

Η ΥΚΑΝ γνωρίζει πολύ καλά ποιος κρύβεται πίσω από την εισαγωγή του κοντέινερ με τα 104 κιλά κάνναβης που εντοπίστηκε στον Ύψωνα προχθές. Για τον λόγο αυτό οι ανακρίσεις και οι έρευνες που συνεχίζονται στοχεύουν στην απόσπαση μαρτυρίας από τους συλληφθέντες ή εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στον εγκέφαλο της υπόθεσης.

Χθες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτησή τους.

Εξι συλλήψεις
Χθες και οι έξι συλληφθέντες για την υπόθεση οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού (οι δύο) και στο δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων (οι τέσσερις). Για τους δύο πρώτους, 39 και 48 χρόνων, εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 8 ημερών, χωρίς ένσταση από τους δικηγόρους τους.

Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι, δύο Ελληνοκύπριοι 49 και 42 ετών και δυο Νιγηριανοί 36 και 30 ετών, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο των Βάσεων που αποφάσισε τη κράτησή τους για 7 ημέρες.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε εισαχθεί από τον Καναδά από την εταιρεία του 48χρονου Ελληνοκύπριου που συνεργαζόταν με τον 39χρονο Βόσνιο, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Όλοι οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, κατοχή και εισαγωγή, με σκοπό την προμήθεια σε τρίτο πρόσωπο, ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β`.

Ίσως και άλλες συλλήψεις
Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση είπε ότι στο εμπορευματοκιβώτιο υπήρχαν σε ειδικά κατασκευασμένα κιβώτια 373 συσκευασίες που περιείχαν 104 κιλά κάνναβης, σημειώνοντας πως είναι από τις σημαντικότερες κατασχέσεις που έχουν γίνει από την ΥΚΑΝ.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι έχει γίνει ένας σημαντικός αριθμός συλλήψεων, ενώ ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα, νέα στοιχεία που θα οδηγήσουν την ΥΚΑΝ σε νέες έρευνες και ανακρίσεις προσώπων.

Στατιστικά, ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κατασχέσεις σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης. Συγκεκριμένα, το 2015 κατασχέθηκαν 226 κιλά, το 2016 170 κιλά, το 2017 150 κιλά, το 2018 318 και μέχρι σήμερα μέσα στο 2019 κατασχέθηκαν 127 κιλά. Όσον αφορά την κοκαΐνη, τους δύο πρώτους μήνες του έτους κατασχέθηκαν 30 κιλά.