Φόρμα αναζήτησης

ΤΕΠΑΚ: Και τώρα κατηγορούμενος ο επίκουρος καθηγητής

Από μάρτυρας κατηγορίας, βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Αντώνης Θεοχάρους. Χθες καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού κατηγορητήριο εναντίον του. Θεωρείται ύποπτος για το φαγοπότι, με τα ερευνητικά προγράμματα του ΥΠΕ και του ΤΕΠΑΚ. Ο Αντ. Θεοχάρους για μεγάλο χρονικό διάστημα εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα σκάνδαλα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο διοχετεύοντας πληροφορίες στον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Με αυτό τον τρόπο βρέθηκε ουσιαστικά έξω από το κύκλο των ερευνών της Αστυνομίας εμφανιζόμενος και ως «θύμα» άσκησης τρομοκρατίας εναντίον του.

Για τρία προγράμματα

Εναντίον του Αντώνη Θεοχάρους απαγγέλθηκαν 26 κατηγορίες για κατάρτιση πλαστών εγγράφων, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Εκτός κατηγορητηρίου έχουν μείνει οι δραστηριότητές του σε δύο ακόμα προγράμματα, (Paramare και Ερμής), για τα οποία είναι κατηγορούμενος ο υιός της Ροζίτας Παυλίδου, Ιάκωβος Παυλίδης. Υπάρχει το ενδεχόμενο ο Αντ. Θεοχάρους να εμφανιστεί ως μάρτυρας στη δίκη του Ι. Παυλίδη, κάτι που ενδεχομένως να φέρει στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία για τον ίδιο τον κ. Θεοχάρους. Η πλευρά του Ι. Παυλίδη, ενδέχεται να προχωρήσει με ιδιωτική ποινική υπόθεση κατά του Αν. Θεοχάρους για τα δύο αυτά προγράμματα, αν δεν υπάρξει ποινική δίωξη από τη Νομική Υπηρεσία.

Έχω εμπιστοσύνη…

Ο κ. Θεοχάρους με χθεσινή δήλωσή του ανέφερε πως κατηγορείται για κάτι που ο ίδιος είχε αναφέρει στους ανακριτές. «Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» ανέφερε και «απλώς θα κλείσω με κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Θα μπορούσα και εγώ από τα πολλά ερευνητικά προγράμματα να παίρνω 50 ή 100.000 επιπλέον του μισθού μου, όπως οι πλείστοι καθηγητές.
Αυτό το οποίο έκανα και για το οποίο επέλεξαν να με κατηγορήσουν, θα το έκανα ακόμη 100 φορές για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους οι ερευνητές».

Aντώνης Θεοχάρους

Είχε ζητήσει και προστασία

Ο επίκουρος καθηγητής Αντώνης Θεοχάρους, τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, στον γενικό ελεγκτή και τον γενικό εισαγγελέα ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονταν απειλές. Τότε ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Είχε ζητήσει μάλιστα προστασία γιατί, όπως είχε αναφέρει σε επιστολή του, δεχόταν απειλές για τον ρόλο που έπαιξε στην αποκάλυψη υποθέσεων κακοδιαχείρισης στο ΤΕΠΑΚ. Όπως είχε γράψει τότε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τον ρόλο του Α. Θεοχάρους στην «αποκάλυψη» του σκανδάλου είχε επιβεβαιώσει και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης
Ο κ. Θεοχάρους είχε αφήσει να νοηθεί ότι οι απειλές προέρχονταν από την πλευρά της Ροζίτας Παυλίδου, η οποία φερόταν να είχε επιτεθεί εναντίον απρόθυμων καθηγητών να συνεργαστούν μαζί της. Η Ροζίτα Παυλίδου ήταν διοικητική υπάλληλος του ΤΕΠΑΚ, αρμόδια για τις σχέσεις του πανεπιστημίου με τη βιομηχανία και παρουσιαζόταν ως «εγκέφαλος», αν και αυτό δεν προέκυπτε από το οργανόγραμμα του ΤΕΠΑΚ