Φόρμα αναζήτησης

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σε ποιες επιτροπές μετέχουν οι Κύπριοι ευρωβουλευτές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη) τη σύνθεση των 20 κοινοβουλευτικών επιτροπών και δύο υποεπιτροπών του.

Όσον αφορά τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών και της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Αναπληρωτής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.

Ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και Αναπληρωτής στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Γιώργος Γεωργίου είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αναπληρωτής στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Νιαζί Κιζίλγιουρεκ είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας και Αναπληρωτής στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Κώστας Μαυρίδης είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Αναπληρωτής στην Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Δημήτρης Παπαδάκης είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αναπληρωτής στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

Ο αριθμός των Ευρωβουλευτών που απαρτίζει κάθε επιτροπή και υποεπιτροπή επικυρώθηκε από τους Ευρωβουλευτές σήμερα, κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στην ολομέλεια.