Φόρμα αναζήτησης

Έρχεται το… unsend στο Facebook: Βήμα-βήμα πώς λειτουργεί

Σε περίπτωση που έχετε βρεθεί και εσείς στην άβολη θέση να στείλετε λάθος μήνυμα στον λάθος άνθρωπο, τότε η νέα λειτουργία του Messenger στο Facebook σίγουρα θα σας κάνει να… χαμογελάσετε!

Πλέον όλοι οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να κάνουν unsend ένα μήνυμα, καθώς η υπηρεσία που ξεκίνησε να λειτουργεί δοκιμαστικά από τα μέσα Οκτωβρίου σε ορισμένες ομάδες χρηστών θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες με συσκευές Android ή iOS.

O Μάρκ Ζάκερμπεργκ είχε υποσχεθεί το unsend να λανσαριστεί πριν το τέλος του 2018, κάτι που τελικώς δεν κατέστη δυνατό.

Η διαδικασία ακύρωσης της αποστολής ενός μηνύματος είναι ιδιαίτερα απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες είναι να κρατήσουν πατημένο το μήνυμα που θέλουν να… εξαφανίσουν και τότε εμφανίζεται η επιλογή «Remove for Everyone».

Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για τα πρώτα 10 λεπτά μετά την αποστολή του. Σε περίπτωση που ο χρήστης προλάβει το χρονικό αυτό «παράθυρο», τότε η συνομιλία και των δύο χρηστών θα διαγραφή και θα είναι σαν να μην εστάλη ποτέ.

H επιλογή «Remove for Everyone» διαφέρει από το «Delete» που είναι διαθέσιμο έτσι κι αλλιώς στο Facebook Messenger.

Με το «Delete» απλά διαγράφεται το μήνυμα από τη δική σου πλευρά και ο παραλήπτης εξακολουθεί να το βλέπει. Το μόνο αρνητικό; Σε περίπτωση που ένας χρήστης επιλέξει το «Remove for Everyone», τότε ο παραλήπτης θα ενημερώνεται ότι έχει διαγραφεί κάποιο μήνυμα, ακόμη και αν δεν μπορεί πλέον να το δει.

Πηγή: CNN.gr