Φόρμα αναζήτησης

Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο Hellas Sat 4 (βίντεο)

Εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23:01 ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 , από την Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου.

“Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα, την Ασφάλεια αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας σημαντικό βήμα για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

“Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες”, δήλωσε στη ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Υπ. Μεταφορών: Νέα σελίδα στη διαστημική ιστορία Κύπρου- Ελλάδα

Η πετυχημένη εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4, είναι εξέλιξη η οποία, χωρίς καμιά αμφιβολία, ανοίγει μια νέα σελίδα στη διαστημική ιστορία της Κύπρου και της Ελλάδας, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδους.

Μιλώντας μετά την εκτόξευση του Hellas Sat 4 από το Διαστημικό Κέντρο “Κουρού“, στη Γαλλική Γουιάνα, η Υπουργός ανέφερε ότι «εκτός από τα γεωπολιτικά, τεχνολογικά και εμπορικά οφέλη που έχει να προσφέρει ο Hellas Sat 4, νιώθουμε περήφανοι για το γεγονός ότι οι σημαίες των δύο χωρών συνοδεύουν τον δορυφόρο στη διαστημική του τροχιά».

Είπε ότι η εκτόξευση του Hellas Sat 3 τον Ιούνιο του 2017 και η εκτόξευση σήμερα του Hellas Sat 4 επεκτείνουν και διαφοροποιούν την υφιστάμενη δορυφορική κάλυψη της εταιρείας με την παροχή μεγαλύτερης δορυφορικής χωρητικότητας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Αυτό είναι καθοριστικό και για την ενίσχυση τη θέσης της Κύπρου ως ελκυστικού κέντρου δορυφορικών επικοινωνιών, βοηθώντας μας με αυτόν τον τρόπο να επιτύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο πολιτικής, να μετατρέψουμε την Κύπρο σε ένα περιφερειακό κέντρο υπηρεσιών, στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Η παρουσία της Hellas Sat στην Κύπρο 2001, όταν η Κύπρος και η Ελλάδα αδειοδότησαν από κοινού την εταιρεία, συνέχισε, αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για την ενίσχυση της θέσης μας ως επιτυχημένου περιφερειακού κέντρου δορυφορικών επικοινωνιών. Η συμφωνία αυτή, έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο δορυφορικό χάρτη.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellas-Sat, Χριστόδουλο Πρωτόπαπα, και όλους όσους εργάστηκαν ακούραστα και επιμελώς για να κάνουν την εκτόξευση αυτή πραγματικότητα. Από την πλευρά μας, σημείωσε η Υπουργός, δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε τις δραστηριότητες των δορυφορικών παρόχων στην Κύπρο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ