Φόρμα αναζήτησης

Τσίπρας για Μπουτάρη: Βάρβαρη επίθεση από ακροδεξιούς τραμπούκους

Σε αυστηρούς τόνους καταδίκασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. [...]

Read More...

Σε αυστηρούς τόνους καταδίκασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά την έναρξη της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για βάρβαρη επίθεση από «ακροδεξιούς τραμπούκους που παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους».

Όπως υπογράμμισε, οι υπεύθυνοι της επίθεσης θα αντιμετωπιστούν με τη μέγιστη αυστηρότητα, μέσα από τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας.
«Ποιοι χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία;», διερωτήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πρόσωπα γνωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δηλώσεις Μπουτάρη:«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, μια άθλια επίθεση»

Καταλογίζοντας, μάλιστα, πολιτική ευθύνη σε τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ξέρουμε όλοι, ποιοι. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή  πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε: «Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

Νέο Βίντεο στη δημοσιότητα 

Στο μεταξύ ένα νέο βίντεο από την απρόκλητη επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έρχεται στη δημοσιότητητα, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Send this to a friend