Φόρμα αναζήτησης

Το μέλι από την Αρκαδία στο Top50 food της Μεγάλης Βρετανίας

Δύο Ελληνικά προϊόντα της εταιρείας VASILIKI Company, ανήκουν στα κορυφαία 50 προϊόντα (Top 50 Foods) της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά η εταιρεία δεν εφησυχάζει και όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Κριτσιδήμας, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρείας, η εταιρεία είναι σε διαδικασία παραγωγής ενός ακόμη προϊόντος που το χαρακτηρίζει “έκπληξη”.

Όπως αναφέρει ο κ. Κριτσιδήμας στη συνέντευξή του το ποσοστό εξαγωγών της εταιρείας ανέρχεται στο 70% και έχει ανοδικές τάσεις. Το MELITHEON έχει δυναμική παρουσία σε ντελικατέσεν και πολυκαταστήματα της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας, της Νορβηγίας και των ΗΑΕ, ήταν και ένα από τα τρία ευρωπαϊκά μέλια που «πάτησαν» για πρώτη φορά, στην απαιτητική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Ν. Κορέας, ενώ ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά της Ρουμανίας και βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και με μεγάλο διανομέα των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ειδική βαρύτητα δίνει η εταιρεία στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας και ευρύτερα της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το 2015 το Harrods επέλεξε να συμπεριλάβει το MELITHEON Gift set στα πιο ακριβά εορταστικά καλάθια των Χριστουγέννων (Opulence & Ultimate) τα οποία εμπεριέχουν εκλεκτά προϊόντα ανά τον κόσμο, με κόστος 10.000 και 5.000 λίρες αντίστοιχα ενώ τα δύο προϊόντα της εταιρείας το MELITHEON Βανίλια Ελάτης Μαίναλου – ΠΟΠ και MELITHEON MASTIC (Μέλι με μαστίχα Χίου) κέρδισαν από τρία χρυσά αστέρια στο πρόσφατο διαγωνισμό Great Taste Awards 2016 στο Λονδίνο κατατάσσοντας τα στην κορυφή ανάμεσα σε 10.000 συμμετοχές.

Επιπλέον σε δεύτερη γευσιγνωσία τα δυο αυτά προϊόντα έτυχαν ακόμα υψηλότερης διάκρισης και πλέον ανήκουν στα κορυφαία 50 προϊόντα (Top 50 Foods) της Μεγάλης Βρετανίας

Σημειώνεται ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό, περισσότεροι από 400 εξειδικευμένοι δοκιμαστές για 49 ημέρες δοκίμασαν πάνω από 10.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο για να αναδείξουν τα καλύτερα.