Φόρμα αναζήτησης

Παυλόπουλος: Στη βάση του διεθνούς δικαίου η οριοθέτηση της ΑΟΖ

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος έχουν μια εξαιρετική συνεργασία, ενώ έχουν συναποφασίσει ότι η οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
 
Ο κ. Παυλόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχαν σύντομη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, πριν από την έναρξη του προγράμματος «Νόστος», στη ναυτική βάση Ρας Αλ Τιν, στην Αλεξάνδρεια.
 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην οικονομική συνεργασία των τριών χωρών, ιδίως σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ. «Και στον τομέα αυτό η συνεργασία είναι εξαιρετική και έχουμε συναποφασίσει ότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας, της Συνθήκης του Μοντέγκο Μπέι» είπε.
 
Ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν από την πλευρά της Τουρκίας να γίνονται ερμηνείες οι οποίες παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του Δικαίου της Θάλασσας.