Φόρμα αναζήτησης

Οργή για την επίθεση στον Μπουτάρη

Συνελήφθησαν οι δύο άντρες που προσήχθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, εξετάστηκαν και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν ως δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση που έγινε το Σάββατο, εις βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Αργότερα το βράδυ της Κυριακής ακολούθησαν άλλες τρεις προσαγωγές.

Πρόκειται για έναν 36χρονο ομογενή από την Γεωργία, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις για τις οποίες έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης και ένας 20χρονος Έλληνας χωρίς ποινικό μητρώο, που δεν έχει απασχολήσει για κάτι άλλο τις Αρχές.

Ο πρώτος είναι ο μοναδικός που δεν φορούσε μπλούζα και έτσι ταυτοποιήθηκε σχετικά γρήγορα από τις Αρχές ενώ ο νεαρός επίσης καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο να κλωτσάει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όπως και ο πρώτος και να σπάει με την γροθιά του το τζάμι του αυτοκινήτου του.

Σε αυτή την χρονική στιγμή, ο 20χρονος τραυματίστηκε και εκείνος ελαφρά και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες, όταν είδε όμως συνεργάτες του Δημάρχου αποχώρησε.

Ο τελευταίος είναι και ο μόνος που παραδέχτηκε την πράξη του ενώ ο σεσημασμένος δράστης έχει τηρήσει πιο σκληρή στάση. Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν έχει προκύψει εμπλοκή τους σε ακροδεξιά οργάνωση, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και συνεχίζεται.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν προκύψει το βράδυ της Κυριακής άλλες τρεις προσαγωγές υπόπτων, που εξετάζονται και εφόσον προκύψουν στοιχεία σε βάρος τους θα συλληφθούν και εκείνοι και θα συμπεριληφθούν στην σχετική δικογραφία που σχηματίζεται ως κατηγορούμενοι.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα μήπως προκύψουν και άλλοι ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, από την εξέταση των φωτογραφιών και των βιντεοληπτικών υλικών που κατέγραψαν το περιστατικό.