POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Ο Μανώλης που έκανε άνω – κάτω την ΕλλάδαΣε κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα ένας πρώην σερβιτόρος σε πιτσαρία, ο οποίος σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης κατάφερε να αυξήσει τα εισοδήματά του από τις 5.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ, ετησίως, όπως προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση. Πρόκειται για τον Μανώλη Πετσίτη, συμμαθητή και φίλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος βρέθηκε στα σαλόνια της εξουσίας, ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η υπόθεση αυτή δημιούργησε στα ΜΜΕ της Ελλάδας, ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων, συζήτηση, στην οποία ενεπλάκησαν, το ΑΚΕΛ, τα ονόματα δύο δικηγόρων στην Κύπρο, ο Βενιζέλος Ζανέττος, και η αντιπαράθεση Μιλτιάδη Χριστοδουλου και Δημήτρη Χριστόφια. Μάλιστα, επειδή ο Μανώλης Πετσίτης έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης μόλις ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις που τον αφορούν, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι κρύβεται στην Κύπρο ώστε να μην μιλήσει σε κανένα. Για τον λόγο αυτό, δημοσιογράφοι από την Ελλάδα βρίσκονται στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες και τον αναζητούν στη βάση πληροφοριών ότι έχει εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης.

 

Καμία απολύτως σχέση

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το ΑΚΕΛ στην υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε τον «Π» πως το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά και με έκπληξη πληροφορείται τα όσα αναφέρονται. Για τους δύο δικηγόρους, που ανήκουν στο ΑΚΕΛ, με τον ένα εκ των οποίων να είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Στεφάνου κατέστησε σαφές ότι το κόμμα δεν ασχολείται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών και στελεχών του και βεβαίως δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτές. Τέλος, όσον αφορά τον Βενιζέλο Ζανέττο και τη σχέση του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι πρόκειται για παλιά φιλική σχέση και όταν ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τον κ. Ζανέττο, αυτός βρισκόταν στη φυλακή και δεν ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε με τη φωτογραφία του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και το ταξίδι του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Στη συνέχεια ενεπλάκησαν τα ονόματα του πρώην συνεταίρου του Α. Αρτεμίου και μέλους στης ΚΕ του ΑΚΕΛ Λάμπρου Πιερή και του πρώην μέλους του ΠΓ του ΑΚΕΛ Βενιζέλου Ζανέττου

Ο Μανώλης…

Ο Μανώλης Πετσίτης, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Νίκος Παππάς, είναι φίλος του από τα παιδικά τους χρόνια. Δεν έκρυψε επίσης ότι ο Μανώλης ήταν κοντά του και κάποια στιγμή έκανε και τον οδηγό του. «Το ότι είναι φίλος μου και συμμαθητής μου, αλίμονο. Ήταν κάποια στιγμή εθελοντικά κοντά μου… », δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ν. Παππάς, και συμπλήρωσε πως «ο κ. Πετσίτης είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του». Ο φίλος του κ. Παππά μέχρι το 2014 δήλωνε ετήσιο εισόδημα 1.400 ευρώ ενώ εργαζόταν ως σερβιτόρος. Το 2015 ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε στα σαλόνια της εξουσίας. Από μερικώς απασχολούμενος, το 2016 εμφανίζεται να κατέχει 6 θέσεις εργασίας. Προσελήφθη στην εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ. Από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Ελλάδος το 2016 πήρε 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE πήρε 32.500 ευρώ και για τις υπηρεσίες του στην εταιρεία Forthnet, το 2016, πήρε 28.000 ευρώ. Από την εταιρεία D-Project  20.032 ευρώ και τέλος, από μια εταιρεία με την ονομασία L.M.I. εισέπραξε ακόμα 5.000 ευρώ. Συνολικά το εισόδημά του εκτοξεύθηκε στις 204.160 ευρώ! Το παράδοξο είναι ότι ο Μανώλης Πετσίτης είχε προσληφθεί στην εταιρεία λιπασμάτων ELFE που ανήκει στον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και παρουσιάζει χρέη 120 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου). Επικεφαλής της ΔΕΠΑ είχε διοριστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόδωρος Κιτσάκος. Πετσίτης και Κιτσάκος ήταν μέλη της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής μαζί με τον υπουργό Νίκο Παππά.

Ο Μανώλης Πετσίτης με τον φίλο και συμμαθητή του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά

Και στη μέση η Κύπρος

Τα ΜΜΕ της Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψη του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκάλυψαν ένα ταξίδι που είχε κάνει στη Βενεζουέλα μαζί με τον Νίκο Παππά στο παρελθόν. Έχοντας υπόψη ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου ασχολείται επαγγελματικά και με υπεράκτιες εταιρείες και ανήκει στο ΑΚΕΛ, συνέδεσαν τη σχέση του με τον Νίκο Παππά και με τον πρώην υπεύθυνο των οικονομικών του ΑΚΕΛ Βενιζέλο Ζανέττο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Τον Βενιζέλο Ζανέττο είχε επισκεφθεί ο Νίκος Παππάς, ως υπουργός, δύο φορές στη φυλακή. Ακολούθως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε ελλαδικά ΜΜΕ, συνδέθηκαν όλα αυτά και με την υπόθεση της αγωγής Μιλτιάδη Νεοφύτου κατά του Δημήτρη Χριστόφια, επικαλούμενα την αναφορά του κ. Νεοφύτου για τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, το γραφείο του οποίου εμφανιζόταν ως διαχειριστής της εταιρείας New Winner Investments Ltd.  Η εταιρεία αυτή υπήρξε παραδοχή πως είναι συμφερόντων του ΑΚΕΛ. Το γραφείο «Αρτεμίου &  Πιερής» φέρεται και ως σχετιζόμενο με εταιρείες που είχε δημιουργήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που εργοδοτούσε τον Μανώλη Πετσίτη. Ακολούθως αποκαλύπτεται ότι ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και πρώην μέλος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού, Λάμπρος Πιερή, είχε ως φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα τον Μανώλη Πετσίτη από τον Δεκέμβριο του 2014. Ο Λάμπρος Πιερή ήταν συνεταίρος με τον Αρτέμη Αρτεμίου στο δικηγορικό γραφείο που είχαν δημιουργήσει. Ο Μανώλης Πετσίτης είναι και φορολογικός εκπρόσωπος του Σωτηράκη Παναγιώτου, ο οποίος σχετίζεται με το δικηγορικό γραφείο «Αρτεμίου &  Πιερής». Ο Σωτηράκης Παναγιώτου συμμετέχει επίσης στην Ελλάδα στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες ΜΑΖΕ ΕΠΕ, με την οποία συνεργάζεται ο Μανώλης Πετσίτης. 

 

Τον ψάχνουν

Ο Μανώλης Πετσίτης, μετά από τις αποκαλύψεις χάθηκε. Πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται στην Κύπρο. Υπήρξε μία αναφορά για φιλοξενία του σε εκκλησιαστικό ίδρυμα, ενώ άλλες πληροφορίες τον φέρουν να έχει εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική αποτοξίνωσης, επίσης στην Κύπρο, ώστε να μην μπορεί κανείς να τον προσεγγίσει. Έκλεισε τα τηλέφωνά του και τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έκανε καμία απολύτως δήλωση. Η εξαφάνιση του δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, αφού τα τελευταία χρόνια μετά την οικονομική του άνοδο έκανε έντονη κοινωνική ζωή, έχοντας καταστεί μέτοχος νυκτερινών κέντρων στην Αθήνα, διασκεδάζοντας στα μπουζούκια με λογαριασμούς πολλών χιλιάδων ευρώ και ζώντας σε υπερπολυτελή έπαυλη στη Βαρυμπόμπη. Επίσης κυκλοφορούσε με αυτοκίνητα, που η τιμή τους προκαλεί ίλιγγο, επιδεικνύοντας τα πανάκριβα ρούχα του και τα πολύτιμα ρολόγια που είχε αποκτήσει.

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.