Φόρμα αναζήτησης

Με Μπρεχτ απάντησε ο Τσίπρας στον Ερντογάν (βίντεο)

«Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης

«Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα. Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Στίχους εναντίον των Ελλήνων για τη Σμύρνη, απήγγειλε ο Ερντογάν

«Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια, αλλά με έργα. Ανακτά την ηγετική της θέση στην περιοχή, μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των κρατών της περιοχής. Χωρίς να απειλεί, αλλά και χωρίς να απειλείται από κανένα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έστειλε το μήνυμά του στον Τούρκο πρόεδρο Tαγίπ Ερντογάν, τονίζοντας:

««Εγώ εδώ, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, απευθυνόμενος κυρίως στους σκεπτόμενους και στις δύο πλευρές δεν θα θυμηθώ στίχους του πολέμου, αλλά στίχους ενός ποιητή που ύμνησε την ειρήνη, του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα», τόνισε.

«Εμείς είμαστε σκεπτόμενοι, αλλά έχουμε τη σιγουριά των ενόπλων δυνάμεων επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ξημερώνει μία σπουδαία χρονιά. Το 2019 θα είναι το έτος που η Ελλάδα θα πάει μπροστά με οδηγούς τους Έλληνες πολίτες, αυτούς που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και με εφόδια την εμπειρία μας, τη δημιουργικότητα, το πείσμα μας θα προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω τις μαύρες μνήμες των προηγούμενων χρόνων. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω γιατί ο λαός που άντεξε κρατά το μέλλον σφιχτά στα χέρια του», κατέληξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Πηγή: protothema.gr