Φόρμα αναζήτησης

Λέσβος: Έκρυθμη η κατάσταση μετά τα επεισόδια στη Μόρια

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες από την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στη Μόρια, που εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, οδήγησε σε βίαια επεισόδια και σε επίθεση των μεταναστών προς τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν πως από τα κοντέινερ που κάηκαν και στα οποία μένουν οι μετανάστες στον καταυλισμό που έχει χαρακτηριστεί «κολαστήριο», έχουν απομείνει μόνο οι σκελετοί.

Σήμερα στην περιοχή επικρατεί σχετική ηρεμία, ενώ γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν οι περιφερειακές ζημιές που έγιναν από τα επεισόδια. Ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή φαγητού, ενώ έχει αποκλεισθεί το καμένο από χθες τμήμα του καταυλισμού, αλλά και τα κατεστραμμένα κοντέινερ όπως αυτά, της Διοίκησης του ΚΥΤ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε έξι τραυματίες, πέντε άνδρες και μία γυναίκα και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πηγές, φέρουν ορθοπεδικά τραύματα. Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μία έγκυος για προληπτικούς λόγους. Αργότερα το βράδυ της Κυριακής, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και ένα παιδί με επιληπτική κρίση.

Η έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απασχόλησε  και το Ελληνικό υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα.

πρωτοθεμα