Φόρμα αναζήτησης

Κοντονής: Δύο ακόμη Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ελλάδα

Δύο ακόμη Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα καθώς είχαν περάσει παρανόμως τα σύνορα. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη, σήμερα, στη Βουλή ο Ελληνας Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Σταύρος Κοντονής σημειώνοντας ότι μετά από διαβεβαιώσεις του τουρκικού προξενείου διακόπηκε η διοικητική τους κράτηση.

«Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του Τούρκου που δικάστηκε. Υπάρχει και πιο πρόσφατο. Πριν δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό πρωτοδικείο στον Πύργο έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε στο τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης», αποκάλυψε ο κ. Κοντονής διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου που ακολουθεί τις πρέπουσες νομικές διαδικασίες.

Συγκρίνοντας το συγκεκριμένο περιστατικό με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανουπολη, το αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο».

Τέλος, ο κ. Κοντονής κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να επιδείξει πιο σταθερή στάση στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών,  αξιωματικών οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται, όπως σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ