Φόρμα αναζήτησης

Ένας Έλληνας μαθαίνει τους Σαουδάραβες να τρώνε ταραμοσαλάτα, παστιτσάδα και σαγανάκι

Ελληνική κουζίνα στη Σαουδική Αραβία; Ναι και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλεται στον Μανώλη Κυριακίδη έναν σεφ με καταγωγή από την Έδεσσα που, πριν από τέσσερα χρόνια, μετακόμισε στο Χομπάρ και μαθαίνει τους Σαουδάραβες τις μεσογειακές γεύσεις και την αξία του ελαιολάδου.

Η κρίση στην Ελλάδα δεν έκανε διακρίσεις και αφού οι δουλειές στην Ελλάδα δεν πήγαιναν καλά, έφυγε για τη Σαουδική Αραβία όπου ξεκίνησε μια νέα καριέρα. Μαγείρεψε για τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, προέδρους και πρωθυπουργούς και σήμερα είναι σεφ σε μεγάλο ξενοδοχείο, έχοντας καθιερώσει μια μέρα την εβδομάδα ελληνική κουζίνα. To CNN.gr τον συνάντησε στην κουζίνα του κατά τη διάρκεια φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας – που επίσης αυτός δημιούργησε – και μίλησε για τη αποδοχή της ελληνικής κουζίνας, στη χώρα, και πως έχει καταφέρει να έχει φανατικούς πελάτες απ’ όλη τη χώρα.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.