Φόρμα αναζήτησης

Δολοφονία Φύσσα: Ισόβεια κάθειρξη στον Ρουπακιά – 13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο και άλλους 6Στις 11:10 ανέβηκαν στην έδρα τα μέλη του Δικαστηρίου. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου η οποία άρχισε να αναπτύσσει την πρότασή της επί των ποινών. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας πρότεινε για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Γιώργο Ρουπακιά, όπως μετέδωσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Επιπλέον για όσους έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα προτάθηκε κάθειρξη οκτώ ετών.

 • 11: 50 Αναλυτικά οι πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση:– Ζαρούλια Ελένη (δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό)– Ζησιμόπουλος Πολύβιος (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό)

  – Ηλιόπουλος Παναγιώτης (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό)

  – Γρέγος Αντώνης (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό)

  – Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό)

  – Κούζηλος Νίκος (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό)

  – Κουκούτσης Δημήτρης (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό)

  Η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα

  Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών στον καθένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

  Αναλυτικά οι ένοιχοι και οι προτεινόμενες ποινές για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα:

  – Αγγος Ιωάννης (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Δήμου Γεώργιος (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 6 έτη

  – Καζαντζόγλου Ιωάννης (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Καλαρίτης Ελπιδοφόρος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Κομιανός Ιωάννης (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Κορκοβίλης Κωνσταντίνος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Μιχάλαρος Αναστάσιος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Πατέλης Γεώργιος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Ρουπακιάς Γεώργιος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: ισόβια

  – Σκάλκος Γεώργιος (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 6 ετη

  – Σταμπέλος Γεώργιος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Τσορβάς Αθανάσιος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Τσορβάς Νικόλαος (δεν του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 8 έτη

  – Χρυσαφίτης Αριστοτέλης (του έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας)
  Συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα: 6 έτη

  Υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών

  Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών έχουν καταδικαστεί και οι πέντε δράστες εκ των οποίων στους τέσσερις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

  Κανένα ελαφρυντικό στον τότε πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Αναστάσιο Πανταζή, ο οποίος κατηγορείται και για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

 

 • 11:40 Για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής η κ. Οικονόμου πρότεινε να επιβληθεί σε όλους κάθειρξη 13 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης έχουν κριθεί οι: Νικ. Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Να σημειωθεί ότι το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής είναι τα 15 έτη.

 

Προηγουμένως:

Στο Εφετείο Αθηνών κορυφώνεται σήμερα η αγωνία, αφού στις 11 το πρωί η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου θα ανέβει στην έδρα για να λάβει τον λόγο και να αναπτύξει της πρόταση της επί των ποινών στην πολύκροτη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι μετά ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα θα βρεθούν 57 άτομα για να ακούσουν την ποινή τους, μεταξύ των οποίων εφτά άτομα από την ηγετική πυραμίδα της Χ.Α συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Μιχαλολιάκου, του πρωτοπαλλήκαρου του Ηλία Κασιδιάρη και του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Επιπρόσθετα σήμερα αναμένεται και η ποινή του Γιώργου Ρουπακιά που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του ράπερ Παύλου Φύσσα.

Kανένα ελαφρυντικό

Ελαφρυντικά δεν αναγνωρίστηκε στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη.

Αντιμέτωποι με δέκα χρόνια  κάθειρξης βρίσκονται οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα –εκτός του Γιώργου Ρουπακιά– στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το αίτημα Λαγού που δεν έγινε δεχτό

Σύμφωνα με τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, η σημερινή ημέρα καθυστέρησε έπειτα και από το αίτημα που υπέβαλε χθες στο ακροατήριο ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός ζητώντας την εξαίρεση της έδρας η οποία σύμφωνα με τον ίδιο και τον συνήγορο του εγκαλούσε μεροληψία εναντίον του.

Επιπρόσθετα, ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς του (και) λόγω των δηλώσεων που έκαναν πολιτικά πρόσωπα αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής πριν ακόμη αυτή ολοκληρωθεί. Ένα αίτημα, το οποίο αν και στο τέλος της χθεσινής ημέρας απερρίφθη από άλλη σύνθεση δικαστών (όχι δηλαδή από το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής) καθυστέρησε σημαντικά την όλη διαδικασία.

Συγκριμένα, με την απόφασή τους οι δικαστές μέλη της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους «7» του άλλοτε ισχυρού ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παπά, Γιώργο Γερμενή, Γιαννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Για την συγκεκριμένη κατηγορία καταδικασθέντων το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 5-15 χρόνια κάθειρξη. Το δικαστήριο επιβάλλει χωρίς περιορισμούς από τα κατώτατα έως τα ανώτερα όρια της ποινής ότι επιθυμεί, κρίνοντας βέβαια κατά περίπτωση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.