Φόρμα αναζήτησης

Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια του Δ. Κουφοντίνα -Παρέμβαση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα καθώς υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση και κρίθηκε ότι ο επικεφαλής της 17 Νοέμβρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας κρατείται στις αγροτικές φυλακές Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Εδώ και δέκα περίπου μέρες έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το γεγονός της μη χορήγησης νέας άδειας.

Μετά και την απόφαση του Συμβουλίου στην Ελληνική Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός καθώς υπάρχει ο φόβος της επανάληψης των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παρέμβαση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας.Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Κατόπιν αυτού, η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει.

Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Αδάμος Ζαχαριάδης
ΑΠΕ -ΜΠΕ