Κοτζιάς: Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου Μακεδονία στα ελληνικά είπε ο Νίκος Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή.

«Εμείς θέλουμε στην ονομασία της ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 


Επανέλαβε ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι μια  σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις και ερωτηθείς σχετικά με τις  απόψεις του Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι είναι φυσιολογικό στους κόλπους μιας κυβέρνησης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. 


 «Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στα ελληνικά» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή. 
Ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξη του δεν παρέλειψε να ασκήσει εντονότατη κριτική στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα της ονομασίας λέγοντας ότι η ΝΔ αποδείχθηκε ανίκανη ως κυβέρνηση γιατί δημιούργησε το πρόβλημα και αποδεικνύεται επίσης ανίκανη ως αντιπολίτευση γιατί δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα.

«Η αντιπολίτευση της ΝΔ αρχίζει και τελειώνει στο αίτημα για εκλογές. Αυτό δείχνει μια φτώχεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς και σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία αναστολή να λύσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σήμερα δεν είμαστε στα βαφτίσια της ΠΓΔΜ. Είναι 25 ετών νεαρά κυρία. Την σύνθετη ονομασία την έχει δώσει η Ελλάδα από το 1995».

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας και ότι χωρίς λύση η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play