Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε 25χρονος φοιτητής που συνελήφθη ως ύποπτος για τη χθεσινή επίθεση εναντίον του αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.
Ο νεαρός, μαζί με άλλους δύο που καταζητούνται, φέρεται να επιτέθηκαν στον κ. Συρίγο όταν εκείνος τους έκανε «μια ευγενική και φιλική παρατήρηση», όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, επειδή έγραφαν με μπογιά σε τοίχο της Σχολής.
«Ύστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο», συνέχισε ο καθηγητής, ο οποίος δέχτηκε και κτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι, και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για ράμματα και περαιτέρω έλεγχο. Σήμερα πήρε εξιτήριο.
«Είναι παράλογο, στο χώρο, στον οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει ελευθερία απόψεων, να κινδυνεύεις από σωματική βία, αν πεις την άποψή σου», δήλωσε, ο κ. Συρίγος στο ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Το Πρακτορείο.
Ταυτόχρονα, κατήγγειλε ότι η αστυνομία έφτασε στο Πανεπιστήμιο μία ώρα και ένα τέταρτο μετά την ειδοποίηση που έλαβε για το συμβάν. Ήταν μεσημέρι, και συνέβη σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας. Καυτηρίασε επίσης ο κ. Συρίγος, «την ανοχή στην ανομία που επικρατεί σε τμήμα της κοινωνίας».
ΚΥΠΕ
Στο αυτόφωρο ο νεαρός που φέρεται να ξυλοκόπησε τον Άγγελο Συρίγο

Ο νεαρός, μαζί με άλλους δύο που καταζητούνται, φέρεται να επιτέθηκαν στον κ. Συρίγο όταν εκείνος τους έκανε «μια ευγενική και φιλική παρατήρηση»
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.