Νέα ένταση στα Ίμια το μεσημέρι σύμφωνα με τουρκικά Μέσα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Σύμφωνα με τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ΙΗΑ, Ντογάν και Ανατολού, το νέο επεισόδιο έγινε στις 14.20 ώρα Τουρκίας.

Ένταση προκλήθηκε στα Ίμια και πάλι όταν τουρκικό σκάφος του λιμενικού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα αν και τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι είναι το ελληνικό σκάφος του λιμενικού που παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ΙΗΑ, Ντογάν και Ανατολού, το νέο επεισόδιο έγινε στις 14.20 ώρα Τουρκίας (13.20 ώρα Κύπρου) και κράτησε για 15 λεπτά μέχρι που το ελληνικό σκάφος αποχώρησε επιστρέφοντας στην Καλόλιμνο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος πήγε για να ‘παρενοχλήσει’ τους Τούρκους ψαράδες που για δεύτερη μέρα ψάρευαν στην περιοχή. Στο βίντεο του Ανατολού από το σημερινό επεισόδιο ακούγεται ο Έλληνας καπετάνιος να λέει στα αγγλικά: “Είμαι στα Ίμια, είμαι σε ελληνική περιοχή. Είσαστε σε ελληνική περιοχή διότι είστε δυτικά των Ιμίων, πρέπει να φύγετε από την ελληνική περιοχή αμέσως”. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και ο καπετάνιος του τουρκικού σκάφους καλούσε το ελληνικό να αποχωρήσει ισχυριζόμενος ότι το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Πάντως όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ΙΗΑ σήμερα για πρώτη φορά το τουρκικό λιμενικό πέρασε πίσω από την βραχονησίδα των Ιμίων πλησιάζοντας την στα 300 μέτρα κάνοντας περιπολία.
 
ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play