Φόρμα αναζήτησης

Βρετανία: Τρεις παραιτήσεις στους Συντηρητικούς – Προσχωρούν στην «Ανεξάρτητη Ομάδα»

Την παραίτησή τους από το Συντηρητικό Κόμμα υπέβαλαν σήμερα τρεις βουλευτές, για να ενταχθούν στην «Ανεξάρτητη ομάδα» η οποία συστάθηκε από οκτώ βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Εργατικούς. Πλέον, η νέα πολιτική ομάδα αριθμεί 11 βουλευτές. Με ανακοίνωσή του το κόμμα καλωσόρισε τα τρία νέα μέλη του, προσθέτοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν «διαλυθεί», επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη θέση ότι στόχος είναι η αλλαγή της πολιτικής στη Βρετανία.

Σε επιστολή τους προς της Τερέζα Μέι, οι Anna Soubry, Sarah Wollaston και Heidi Allen ανέφεραν ότι δεν μπορούν πλέον να είναι μέλη ενός κόμματος, του οποίου οι πολιτικές και οι προτεραιότητες εξαρτώνται από άλλους θεσμούς. Ακόμη σημείωσαν πως το Συντηρητικό Κόμμα έχει «επανακαθοριστεί» λόγω του Brexit, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Μέι για «καταστροφικούς» χειρισμούς στο θέμα αυτό. «Η χώρα αξίζει περισσότερα. Πιστεύουμε ότι η πολιτική στη Βρετανία απέτυχε και αυτό είναι κάτι που αφορά και τα δύο μεγάλα κόμματα. Χρειαζόμαστε επειγόντως ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και σε αυτό θα έχουμε καθοριστικό ρόλο», καταλήγει η επιστολή.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, η Τερέζα Μέι εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση των τριών βουλευτών, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους στο κόμμα. Ακόμη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε πως κατανοεί ότι το θέμα του Brexit έχει δημιουργήσει διαφωνίες στους πολίτες της χώρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη δέσμευσή της να εφαρμόσει την ψήφο του βρετανικού λαού.