Φόρμα αναζήτησης

Τουρκία: Μέσα σε 45 ώρες η μεταφορά από το Ατατούρκ στο νέο αεροδρόμιο

Μέσα σε 45 ώρες θα γίνει η μεταφορά του αεροδρομίου Ατατούρκ στο νέο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης η οποία θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3.00 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης Απριλίου σύμφωνα με το Τούρκο Υπουργός Μεταφορών Τσαχίτ Τουρχάν.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι μέσα σε εκείνο το διάστημα βασικοί δρόμοι της Κωνσταντινούπολης θα είναι κλειστοί ενώ ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ θα μετατραπεί σε χώρο έκθεσης.

Ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι τα επόμενα 20 χρόνια η Τουρκία θα είναι μια από τις  δέκα μεγαλύτερες χώρες στον τομέα των αερομεταφορών, προσθέτοντας πως το νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα εξυπηρετήσει από μόνο του 100 εκατομμύρια επιβάτες. Όπως είπε μέσα σε μερικά χρόνια το Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης θα είναι το αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί τους περισσότερους επιβάτες και φορτίο στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα θα μπορούν να βρίσκονται στο αεροδρόμιο 114 αεροσκάφη ενώ όταν ολοκληρωθεί θα είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Ανέφερε ακόμη ότι θα ανοίξουν 225 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου