Φόρμα αναζήτησης

Το κόμμα Καταέμπ στο Λίβανο ανακοίνωσε την παραίτηση τριών βουλευτών του από το Κοινοβούλιο

Το κόμμα Καταέμπ (Kόμμα των Φαλαγγιτών ) στο Λίβανο, ένα χριστιανικό πολιτικό κόμμα, που είναι αντίθετο στην κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ, που έχει την υποστήριξη του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση των τριών βουλευτών του, από το κοινοβούλιο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ηγέτη του κόμματος Σάμι Γκεμαγέλ, στην κηδεία ενός ηγετικού μέλους του κόμματος, που σκοτώθηκε από την καταστροφική έκρηξη που έγινε την Τρίτη, στο λιμάνι της Βηρυτού και η οποία κατέστρεψε τμήματα της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

“Οι βουλευτές του Καταέμπ αποφάσισαν…, να περάσουν στην αντιπαράθεση για έναν ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο Λίβανο,” είπε ο ίδιος. “Προσκαλώ όλους τους αξιότιμους  [βουλευτές] να παραιτηθούν ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποφασίσουν για το ποιος θα τους κυβερνήσει, χωρίς κάποιος να τους επιβάλλει κάτι,” πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ, είναι η μόνη οργάνωση που κράτησε τα όπλα της από την εμφύλια σύρραξη στο Λίβανο (1975-1990), ενώ οι πολιτικοί της σύμμαχοι έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 128 έδρες και έχουν εκλεγεί το 2018.

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΔΝ/ΘΝΕ

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.