Φόρμα αναζήτησης

Την ευθύνη στους Εργατικούς για τη λήξη των συνομιλιών του Brexit ρίχνει η Μέι

Στην εσωκομματική αδυναμία των Εργατικών να διαμορφώσουν μία ενιαία θέση έναντι του Brexit απέδωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον χωρίς αποτέλεσμα τερματισμό των συνομιλιών με τον κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν για τον τρόπο εξόδου από την ΕΕ.

Η δήλωση της κ. Μέι από το Μπρίστολ ακολούθησε την επιστολή του κ. Κόρμπιν με την οποία την ενημέρωνε για τη λήξη των συνομιλιών. Ο ηγέτης των Εργατικών απέδιδε την εξέλιξη αυτή στην «αυξανόμενη αδυναμία και αστάθεια της κυβέρνησης».

Η πρωθυπουργός είπε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και σημείωσαν πρόοδο, αλλά ότι κάποιες μεγάλες διαφορές αποδείχθηκαν δύσκολο να ξεπεραστούν.

«Ειδικότερα, δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή θέση στους Εργατικούς για το κατά πόσο θέλουν να υλοποιηθεί το Brexit ή να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα που θα μπορούσε να το ανατρέψει», σημείωσε η κα Μέι.

Πρόσθεσε πως όταν προωθηθεί στο κοινοβούλιο η νομοθεσία για την υλοποίηση του Brexit θα εξεταστεί κατά πόσο ορισμένες ιδέες που αναδείχθηκαν κατά τις συνομιλίες  θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών.

«Αλλά όταν οι βουλευτές ψηφίσουν επί του νομοσχεδίου, θα είναι αντιμέτωποι με μία σκληρή επιλογή, δηλαδή να ψηφίσουν για να υλοποιήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να υλοποιήσουν το Brexit ή να δειλιάσουν ξανά και να μην υλοποιήσουν το Brexit με όλη την αβεβαιότητα που αυτό θα άφηνε», συμπλήρωσε η πρωθυπουργός Μέι.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός