Φόρμα αναζήτησης

Θύμα φάρσας ο Μπόρις Τζόνσον… 18λεπτη συνομιλία με τον «Πασινιάν»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Guardian, o Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε τηλεφώνημα από δύο Ρώσους φαρσέρ, ένας εκ των οποίων ανέφερε ότι είναι Νικόλ Πασινιάν. Μιλώντας στα αγγλικά με ρωσική προφορά, ο «Πασινιάν» ρώτησε τον Τζόνσον πώς να αντιμετωπίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ζήτησε πληροφορίες για την υπόθεση Σκριπάλ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με της Guardian, φαίνεται να είπε στον συνομιλητή του ότι το Λονδίνο σκοπεύει να σφίξει ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους Ρώσους ολιγάρχες. Μάλιστα, είπε πως «αν ρίξει μία πέτρα στο Κένσινγκτον θα χτυπήσεις σίγουρα ένα ολιγάρχη».

Ο Τζόνσον συνεχάρη ακόμη τον «Πασινιάν» για τη νίκη του στις εκλογές, ενώ είπε πως η Βρετανία δεν θέλει ένα ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία, ωστόσο θέλει να δει βελτίωση στο τρόπο που συμπεριφέρεται η Ρωσία.

Οι δύο Ρώσοι φαρσέρ έχουν στο παρελθόν πραγματοποιήσει και άλλα «χτυπήματα». Σε μία περίπτωση τηλεφώνησαν στον Πέτρο Ποροσένκο, προσποιούμενοι τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σε μία άλλα επικοινώνησαν με τον Έλτον Τζον, παριστάνοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ανακοίνωσή του το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε πως ο Τζόνσον μόλις κατάλαβε ότι πρόκειται για φάρσα διέκοψε τη συνομιλία. «Η χρήση χημικών όπλων στο Σάλτσμπουρι και τη Συρία, αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αρμενία είναι σοβαρά ζητήματα. Οι παιδιάστικες συμπεριφορές δείχνουν την έλλειψη σοβαρότητας αυτών που τις κάνουν», ανέφερε η ανακοίνωση.