Φόρμα αναζήτησης

Τερέζα Μέι: «Αναγκαίες οι εκλογές»

Είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλιστεί η βεβαιότητα και η σταθερότητα μακροπρόθεσμα, αλλά και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας [...]

Read More...

Σκοπός της απόφασής της να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές είναι η εξασφάλιση της ισχυρής και σταθερής ηγεσίας που χρειάζεται η Βρετανία για την περίοδο του Brexit και έπειτα, αναφέρει σε άρθρο της στην Daily Telegraph η Τερέζα Μέι.
 
Όπως σημειώνει, δεν είναι μία απόφαση που έλαβε ελαφρά τη καρδία. «Έχοντας παράσχει σταθερότητα μετά από τη μακρά και παθιασμένη εκστρατεία για το δημοψήφισμα (του Brexit) και έχοντας σκεφτεί πολύ και δυνατά για τη δουλειά που έπεται, πιστεύω ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας να έχουμε γενικές εκλογές τώρα», προσθέτει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.
 
Επαναλαμβάνει στη συνέχεια ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλιστεί η βεβαιότητα και η σταθερότητα μακροπρόθεσμα, αλλά και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.
 
Τονίζει ότι η διαίρεση στο Γουέστμινστερ μεταξύ των κομμάτων και η μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης απειλούν με υπονόμευση τη θέση της όσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.
 
«Η εναλλακτική, να περιμένουμε έως το 2020 για εκλογές, θα προκαλούσε αυξημένη αβεβαιότητα και αστάθεια σε μια κρίσιμη στιγμή, διότι οι διαπραγματεύσεις θα έφταναν στο πιο δύσκολο και ευαίσθητο στάδιό τους με τις εκλογές στον ορίζοντα», γράφει η κα Μέι.
 
Η Πρωθυπουργός προαναγγέλλει μία «θετική και αισιόδοξη» προεκλογική εκστρατεία από την πλευρά της που θα επιδιώξει να ενώσει τη χώρα γύρω από το όραμά της για μια ισχυρότερη και πιο ασφαλή Βρετανία.
 
Η κα Μέι δίνει έμφαση στο ότι οι εκλογές θα είναι κατά βάση ζήτημα ηγεσίας, ποιον δηλαδή εμπιστεύονται οι πολίτες να ηγηθεί της χώρας την επόμενη περίοδο – «τη δυνατή και σταθερή ηγεσία του εθνικού συμφέροντος που παρέχουν οι Συντηρητικοί ή τον αδύναμο και ασταθή συνασπισμό των Εργατικών, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του SNP».
 
Καταλήγει σημειώνοντας ότι με δισταγμό έλαβε την απόφαση για εκλογές, αλλά ότι η απόφαση βασίστηκε στην πεποίθησή της ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες.

Send this to a friend