Φόρμα αναζήτησης

Στην Τουρκία οι S-400 -Έγινε η ένατη παραλαβή από τους Ρώσους

Απτόητη συνεχίζει η Άγκυρα να «διαφημίζει» την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400, παρά το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρών κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Οι παραδόσεις παρτίδων πυραύλων S-400 πραγματοποιούνται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, αλλά και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu να μεταδίδουν διαρκώς εικόνες.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Anadolu, πύραυλοι S-400 καθώς και εξαρτήματα του πυραυλικού συστήματος κατέφτασαν και το πρωί της Δευτέρας, στην αεροπορική βάση Μουρτέντ, στην Άγκυρα.

Οι εικόνες από την παραλαβή των S-400 που μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu:

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει ότι η σημερινή παράδοση των S-400 ήταν η ένατη κατά σειρά που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τα θηριώδη αεροσκάφη της Ρωσίας Antonov (AN-124).

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τους S-400:

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα δημοσίευμα του Bloomberg είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική FAZ αναζητά σε δικό της ρεπορτάζ τους λόγους για τους οποίους ο Ερντογάν προχώρησε στην αγορά των S-400, σημειώνοντας ότι αυτή η κίνηση θα αποβεί επιζήμια για την Τουρκία.