Φόρμα αναζήτησης

Συνάντηση Κιμ-Μουν: Live εικόνα ακόμη και στα σχολεία

Η συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Μουν Τζε-ιν ήταν, όπως αναμενόταν, αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Κορεατών, αλλά και εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και στα σχολεία

Τα όσα συνέβαιναν στην αποστρατικοποιημένη περιοχή του Πανμουντζόμ, μεταδίδονταν ζωντανά και στις δύο χώρες. Άνθρωποι μαζεύτηκαν σε καφετέριες και πλατείες, άλλοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από τον χώρο εργασίας τους, ενώ η συνάντηση του Μουν Τζε-ιν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μεταδιδόταν ζωντανά ακόμη και στις τάξεις των σχολείων. Μάλιστα, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τα δύο πρακτορεία ειδήσεων, δείχνουν τους μαθητές να είναι κατενθουσιασμένοι με την εξέλιξη αυτή. Στο κέντρο της Σεούλ στήθηκε ένας πίνακας με τον χάρτης της ενωμένης Κορέας, με πολίτες να αφήνουν πάνω τα δικά τους μηνύματα.

Φωνές διαμαρτυρίας

Ωστόσο, η ιστορική αυτή συνάντηση δεν έφερε μόνο ενθουσιασμό, αλλά και αντιδράσεις. Ομάδες διαδηλωτών, κυρίως από τη Νότια Κορέα, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τη συνάντηση αυτή. Κρατώντας πλακάτ καλούσαν τον Μουν Τζε-ιν, αλλά και τους συμμάχους της Νοτίου Κορέας, να βομβαρδίσουν τη Βόρεια Κορέα, αλλά και να «ισοπεδώσουν» την Κίνα και το Ιράν. Άλλοι κατηγορούσαν τη Βόρεια Κορέα για γενοκτονία. Ανάμεσά τους όμως, υπήρχαν και αυτοί που καλωσόρισαν τις συνομιλίες, με την ευχή οι ηγέτες να καταλήξουν σε μία μόνιμη ειρήνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ