Φόρμα αναζήτησης

Σε διαθεσιμότητα λόγω άσκησης βίας ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Foreign Office o Υφυπουργός Εξωτερικών Μαρκ Φιλντ, ο οποίος τη νύχτα της Πέμπτης οδήγησε βιαίως μία ακτιβίστρια της Greenpeace εκτός αίθουσας όπου διεξαγόταν επίσημο δείπνο με ομιλία του Υπουργού Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν μεταξύ 40 μελών της περιβαλλοντικής οργάνωσης που διέκοψαν την ομιλία του Φίλιπ Χάμοντ για να απαιτήσουν χρηματοδότηση μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Καθώς η νεαρή γυναίκα περνούσε πίσω από το τραπέζι του κ. Φιλντ, εκείνος σηκώθηκε, την ακούμπησε με την πλάτη σε μια κολόνα και στη συνέχεια την έσπρωξε έξω από την αίθουσα κρατώντας την από το σβέρκο.

Ο ίδιος αργότερα απολογήθηκε και παρέπεμψε τον εαυτό του στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου ώστε να κριθεί εάν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα διαγωγής.

Η αντίδρασή του έχει καταδικαστεί ως αχρείαστα και δυσανάλογα βίαιη. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τη χαρακτήρισε «ανησυχητική».

Υπήρξαν, ωστόσο και φωνές υπεράσπισης του κ. Φιλντ που είπαν ότι σε μια περίοδο κατά την οποία οι πολιτικοί δέχονται συχνά απειλές, η αντίδραση του υφυπουργού θα μπορούσε να είχε σώσει ζωές.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ