Φόρμα αναζήτησης

Σχέδιο από τους Εργατικούς για αποτροπή του «no deal» στο Brexit

Νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στον επόμενο Πρωθυπουργό να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός ΕΕ χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες θα επιχειρήσει να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων η βρετανική αντιπολίτευση στα τέλη Ιουνίου.

Το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει προς το σκοπό αυτό την αυριανή (Τετάρτη) διαδικασία κοινοβουλευτικής συζήτησης επί θεμάτων που επιλέγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, προαναγγέλθηκε ότι αύριο οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί πρότασης για δέσμευση της κοινοβουλευτικής ατζέντας στις 25 του μήνα, έτσι ώστε η κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί εκείνη τη μέρα τη συζήτηση και ψήφιση επί του νομοσχεδίου.

Η πρόταση έχει τη στήριξη των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αλλά και ορισμένων Remainers στις τάξεις των κυβερνώντων Συντηρητικών.

Σύμφωνα με τους Εργατικούς, το νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου από τον όποιο διάδοχο της Τερέζα Μέι με σκοπό να αποτραπεί η παρεμπόδιση του ‘no deal’ από τους βουλευτές, μία κίνηση την οποία δεν απέκλεισε ο εκ των υποψηφίων διαδόχων Ντόμινικ Ράαμπ.