Φόρμα αναζήτησης

Σάντσεθ: To Brexit και η ανεξαρτησία της Καταλωνίας στηρίζονται σε ψέματα

Πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο Brexit και την ανεξαρτησία της Καταλωνίας διαπιστώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος δήλωσε πως «εάν υιοθετείς καμπάνιες βασισμένες σε ψέματα, τότε οι κοινωνίες οδηγούνται σε λάθος πράξεις».

Σε κοινή συνέντευξή του στις Guardian, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung και La Repubblica, ο Σάντσεθ ανέφερε ακόμη ότι διαπίστωσε πολλές ομοιότητες ανάμεσα στη ρητορική που οδήγησε στο Brexit και σε αυτή που προκάλεσε τη χειρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της Ισπανίας.

«Οι τεχνικές του κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, μοιάζουν πολύ με αυτές του Νάιτζελ Φάρατζ και των υπερ-συντηρητικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας εξέφρασε τη διαφωνία του με το Brexit, χαρακτηρίζοντας ως ειρωνεία το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι, μία υπέρμαχος του Bremain, ηγείται τώρα της προσπάθειας για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σάντσεθ είπε επίσης πως παρά τις διαφωνίες μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης, ειδικότερα για το θέμα του Γιβραλτάρ, ο ίδιος έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Μέι.