Φόρμα αναζήτησης

Ρωσία: 1 στους 3 νέους δεν θέλει σεξ πριν τον γάμο

Το ένα τρίτο των νεαρών Ρώσων και συγκεκριμένα το 31,5% τάσσεται κατηγορηματικά κατά του προγαμιαίων σεξουαλικών σχέσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκοπικής έρευνας που πραγματοποίησε το Κρατικό Πανεπιστήμιο Διοίκησης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ετήσιας εισήγησης για την θέση της νεολαίας και την υλοποίηση της πολιτικής που αφορά στη νέα γενιά και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου στο πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με το news247.gr, στο ερώτημα “πώς αντιμετωπίζετε τις προγαμιαίες σεξουαλικές επαφές’ το 31,5% απάντησε ότι είναι “κατηγορηματικά κατά”, το 19,6% παραδέχθηκε ότι “έχει συχνά τέτοιου είδους επαφές”. Το 9,7% απάντησε “σπάνια (μόνο δοκίμασα)”, το 17,5% απάντησε ότι οι ίδιοι “δεν είχαν προγαμιαίες επαφές , αλλά δεν κατακρίνουν όσους είχαν”, ενώ το 21,7% αρνήθηκε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία, το 71,8% δήλωσε ότι “είναι “κατηγορηματικά κατά παρόμοιων επαφών”, ενώ το 18,8% δήλωσε ότι “ο ίδιος δεν επιχείρησα να έχω, αλλά δεν επικρίνω τους άλλους”. Μόνο το 1,6% δήλωσε ότι “έχει” και το 1,8% “σπάνια (δοκίμασα)”. Παράλληλα το 6,3% αρνήθηκε να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2017 , σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 16-24 ετών.