Φόρμα αναζήτησης

Ποιο νόβιτσοκ; Το Σάλσμπουρι είναι το καλύτερο μέρος στη Βρετανία για να ζήσεις

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η πόλη του Σάλσμπουρι στη Βρετανία έγινε το επίκεντρο του διεθνούς Τύπου, καθώς στις 4 Μαρτίου 2018 ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, βρέθηκαν δηλητηριασμένοι σε παγκάκι, λόγω έκθεσης στον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ.

Για τον επόμενο σχεδόν έναν χρόνο, οι βρετανικές αρχές καθάριζαν την περιοχή, από άλλα πιθανά σημεία στα οποία ενδεχομένως να υπήρχε ο συγκεκριμένος παράγοντας.

Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα Times έδωσε στο Σάλσμπουρι τον τίτλο της καλύτερης πόλης για να ζει κάποιος στη Βρετανία σημειώνοντας πως «στην ατμόσφαιρα υπάρχει πραγματική αισιοδοξία». Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η πόλη κατάφερε να επιστρέψει στην κανονικότητα, ξεπερνώντας το σοκ και τη σύγχυση μετά την επίθεση.

«Αμέσως μετά την επίθεση, τα καταστήματα της πόλης άδειασαν. Οι τουρίστες, που είναι η κύρια πηγή εσόδων για το Σάλσμπουρι, δεν επισκέπτονταν πλέον την πόλη. Τώρα όμως οι επιχειρήσεις λειτουργούν και πάλι κανονικά, τα καφέ είναι γεμάτα και υπάρχει ενθουσιώδης ατμόσφαιρα», καταλήγει η εφημερίδα.