Φόρμα αναζήτησης

Ερντογάν σε κυβερνητικά στελέχη: Θα οδηγείτε μόνο αυτό το αυτοκίνητο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Erdogan διέταξε αξιωματούχους του κυβερνώντος Κόμματος, να αλλάξουν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα από  την 1η Οκτωβρίου μόλις λήξουν οι τρέχουσες συμβάσεις μίσθωσης οχημάτων.

Αρχικά, αυτό θα περιλαμβάνει μόνο 19 αυτοκίνητα προς αντικατάσταση (από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος) αν και οι πληροφορίες μιλούν πως η παρότρυνση αυτή θα αποτελέσει προηγούμενο και παράδειγμα για πολλούς άλλους αξιωματούχους αλλά και μέλη του κόμματος οι οποίοι θα αλλάξουν αυτοκίνητο.

Τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν ως τώρα Audi και τα συμβόλαια μίσθωσης για αυτά τα αυτοκίνητα λήγουν σε περίπου δύο μήνες. Η νέα τουρκική μονάδα παραγωγής της Volkswagen στην Τουρκία θα κατασκευάζει την επόμενη γενιά Passat και Skoda Superb από το 2022.

Το εργοστάσιο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στη δυτική ακτή της Τουρκίας και θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 οχημάτων. Η απόφαση της VW να ανοίξει αυτό το εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 5000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και στους γύρω προμηθευτές σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας.

Αναφέρεται ότι περίπου τα δύο τρίτα του όγκου παραγωγής του θα είναι VW Passat και θα είναι προς εξαγωγή.

newsauto.gr