Φόρμα αναζήτησης

Παραιτήθηκε ο σερ Άλαν Ντάνκαν – Αντίθετος με την πιθανή εκλογή Τζόνσον

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη διαφαινόμενη επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον στις εσωκομματικές εκλογές και κατ’ επέκταση την ανάληψη της εξουσίας της Βρετανίας.

Ο σερ Άλαν ήταν από τους πιο σφοδρούς επικριτές του πρώην πολιτικού προϊσταμένου του στο Foreign Office, διαφωνώντας μεταξύ άλλων με την προθυμία του Τζόνσον να οδηγήσει τη χώρα σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Τελευταία του «επίθεση» ήταν αναφορικά με την παραίτηση του Βρετανού πρέσβη στις ΗΠΑ σερ Κιμ Νταρόκ, λέγοντας ότι ο Τζόνσον δεν προστάτευσε τον πρέσβη, καθώς αρνήθηκε να δεσμευτεί για τη διατήρησή του στη θέση του.

Μάλιστα, πέρσι, όταν ο Μπόρις Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει τη στρατηγική της Μέι στο Brexit ως «αυτοκτονία», ο Ντάνκαν είχε πει πως το σχόλιο του Τζόνσον ήταν «μία από τις πιο αηδιαστικές στιγμές στη σύγχρονη πολιτική». Πρόσθεσε τότε, ότι «αυτό είναι το πολιτικό τέλος του Μπόρις Τζόνσον. Αν δεν είναι, θα φροντίσω να γίνει αργότερα».

Η παραίτηση αυτή αναμένεται να είναι η πρώτη από μία σειρά παραιτήσεων στο κόμμα των Συντηρητικών, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αντιτίθενται στην εκλογή Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να ανακοινώσουν την παραίτησή τους είναι ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ.