Φόρμα αναζήτησης

Παραίτηση από το ΑΚΡ ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου

Την παραίτησή του από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ανακοίνωσε ο πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ στο ΑΚΡ είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες διαγραφής του. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ετοιμάζεται να ιδρύσει δικό του κόμμα προέβη στη δήλωση έχοντας στο πλάι του πέντε πρώην στελέχη του ΑΚΡ, κάτι που σχολιάστηκε ως ‘επίδειξη ισχύος’ από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στη δήλωσή του ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι “για να απαλλάξουμε τη βάση του κόμματος του ΑΚΡ από τη θλίψη να δει τον δικό της γενικό πρόεδρο να διαγράφεται, δηλώνουμε την παραίτησή μας από το κόμμα για το οποίο ιδρώσαμε και μοχθήσαμε”. “Το ΑΚΡ το οποίο ελέγχεται από ένα στενό κύκλο προσώπων δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να δώσει λύση στα προβλήματα. Είναι φανερό ότι τα κανάλια αυτοκριτικής, κοινής γνώμης και διαβουλεύσεων είναι κλειστά και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής”, ανέφερε.

Η διαδικασία διαγραφής του Αχμέτ Νταβούτογλου από το ΑΚΡ ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει νωρίτερα σε ομιλία του στην Κόνια εμμέσως το μήνυμα ότι θα προχωρήσουν σε διαγραφές.

“Αν υπάρχουν κάποιοι που στα χαρτιά φαίνονται να είναι μέλη μας αλλά μας έχουν διαχωρίσει το δρόμο τους από εμάς, δεν θα διστάσουμε να τους καθαρίσουμε”, είχε πει ο Ταγίπ Ερντογάν. Πριν μερικές μέρες ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε άλλωστε ότι “δεν περιμένω να με διαγράψουν, άλλωστε με διέγραψαν από την ιστορία” προσθέτοντας: “Ανοίγει ο δρόμος για νέο κόμμα; Ανοίγει”.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.