Φόρμα αναζήτησης

Νέες λεπτομέρειες για τη γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν σε κώμα (βίντεο)

Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση που σόκαρε όλο τον κόσμο σχετικά με την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας που είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια, έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Φοίνιξ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τετάρτη, ο αξιωματούχος Τόμι Τόμσον αποκάλυψε πώς οι Αρχές ανακάλυψαν ότι μια 29χρονη αμερικανικής καταγωγής γέννησε ένα μωρό στην κλινική Hacienda Healthcare.

Την ίδια μέρα που γεννήθηκε το μωρό, οι αξιωματικοί απάντησαν σε κλήση που έλεγε πως ένα μωρό είχε αναπνευστικά προβλήματα. «Το μωρό γεννήθηκε έχοντας κάποια προβλήματα, αυτό έλεγε το τηλεφώνημα» ανέφερε ο Τόμσον στους δημοσιογράφους για το πώς ξεκίνησε η έρευνά τους.

Η μητέρα, που βρίσκεται σε κώμα εδώ και 14 χρόνια μετά από έναν παραλίγο πνιγμό ήταν «αδύνατον να κινηθεί και να επικοινωνήσει, με άλλα λόγια ήταν αβοήθητη» σύμφωνα με τον Τόμσον.

«Από όσο γνωρίζω, ήταν ένας φυσιολογικός τοκετός» είπε. Ερωτηθείς αν ήταν μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη, ο Τόμσον απάντησε πως «πιθανότατα ναι». «Δεν ήταν σε θέση να δώσει την συγκατάθεσή της» δήλωσε ο Τόμσον για την μητέρα, αποκαλώντας την ως ένα «αβοήθητο θύμα που είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης».

Την Τρίτη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζον Μάικελς, δήλωσε πως «η οικογένεια θα ήθελε να μεταφέρω το μήνυμα πως το παιδί έχει γεννηθεί σε μια αγαπημένη οικογένεια που θα το φροντίσει καλά». Δεν είναι, ωστόσο, ακόμη γνωστό πού ακριβώς μεγαλώνει το μωρό ή ποιος έχει αναλάβει την ανατροφή του.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία συγκεντρώνει δείγματα DNA από όλους τους άνδρες υπαλλήλους της κλινικής σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον πατέρα του μωρού, σύμφωνα με δήλωση της κλινικής. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως η αστυνομία του Φοίνιξη έχει εκδώσει ένταλμα έρευνας για την «συγκέντρωση δειγμάτων DNA από όλα τους άνδρες υπαλλήλους της Hacienda Healthcare».