Φόρμα αναζήτησης

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Κασόγκι: Αποτεφρώθηκε στο Προξενείο

Και πυροστιά βρέθηκε στην κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην οποία εκτιμάται ότι έκαψαν το πτώμα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι για να μη αφήσουν κανένα ίχνος DNA, σύμφωνα με έκθεση της Αστυνομικής Ασφάλειας της Τουρκίας που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν επίσης ερωτηματικά για μια παραγγελία που έγινε την ημέρα εκείνη για την κατοικία του προξένου από γνωστό εστιατόριο για 32 μερίδες ωμό κρέας.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι στην κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκαν δύο πηγάδια και μια πυροστιά η οποία ανάβει με φυσικό αέριο αλλά και ξύλα, επισημαίνοντας ότι με διπλή φωτιά η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο πολύ που δεν αφήνει κανένα ίχνος DNA. Μάλιστα αναφέρεται ότι ένας εκ των 15 της ομάδας που έφτασε από τη Σαουδική Αραβία την ημέρα της δολοφονίας, ο 47χρονος Σαλάχ Μοχάμεντ, έχει κάνει διατριβή με θέμα “Αναλυση DNA που έχει ληφθεί από κόκαλα”. Εκτιμάται ότι αυτό το άτομο μπορούσε να διαπιστώσει αν από τα κόκαλα που έχουν καεί μπορεί να ληφθεί DNA.

Στην έκθεση καταγράφεται ακόμη ως ερωτηματικό η παραγγελία που έγινε από γνωστό εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης την ημέρα της δολοφονίας για 32 μερίδες ωμό κρέας το οποίο μεταφέρθηκε στην κατοικία του προξενείου. “Θέλοντας και μη τα ερωτηματικά που έρχονται στο μυαλό είναι πολλά. Ήταν μέρος του σχεδίου να ψήσουν κρέας στην πυροστιά; Αυτά θα ερωτήματα οπωσδήποτε θα απαντηθούν. Η έρευνα δεν έχει τελειώσει ακόμη”, αναφέρεται στην έκθεση.

Επιπλέον θεωρείται σημαντική μια πληροφορία που ήρθε από τις ΗΠΑ μέσω της NASA και ερευνάται, ότι ο Κασόγκι μεταφέρθηκε στο Κάιρο και δολοφονήθηκε εκεί.

Τέλος αναφέρεται ότι έχει παρατηρηθεί πως όταν οι 15 της ομάδας δολοφονίας έφυγαν από το ξενοδοχείο τους για το προξενείο μετέφεραν με άνεση τις βαλίτσες τους ενώ όταν έβγαιναν από το προξενείο αργότερα με τις βαλίτσες φαίνεται να τις μετέφεραν με μεγαλύτερη δυσκολία.