POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Μελάνια Τραμπ: Αποχαιρετισμός με σπόντες κατά των οπαδών του άντρα της (VIDEO)Με ένα σχεδόν επτάλεπτο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο twitter εν είδει… διαγγέλματος, η Μελάνια Τραμπ αποχαιρέτησε τον αμερικανικό λαό ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

“Ήταν η μεγαλύτερη τιμή για μένα να είμαι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Με ενέπνευσαν εξαιρετικοί Αμερικανοί από όλη τη χώρα. Με την καλοσύνη και το θάρρος τους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν αξέχαστα”, ακούγεται να λέει η Μελάνια Τραμπ, πριν κάνει μια αναφορα στον κορονοϊό και τα θύματά του.

“Να παθιάζεστε με ό,τι κάνετε αλλά πάντα να θυμάστε: Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση και ποτέ δεν είναι δικαιολογημένη” είπε στη συνέχεια, σε μια έμμεση αναφορά στα γεγονότα του Καπιτωλίου της 6ης Ιανουαρίου.

 

Μελάνια Τραμπ: Το τελευταίο “γράμμα” της ενώ πακετάρει οικογενειακά αντικείμενα στον Λευκό Οίκο

Η Μελάνια Τραμπ υπερασπίστηκε το αμφιλεγόμενο έργο ανακαίνισης του Λευκού Οίκου, καθώς μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι φεύγει με χαμηλότερη βαθμολογία αποδοχής από τους Αμερικανούς σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ.

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ θα αποχωρήσει την Τετάρτη με ποσοστό έγκριση της θητείας της στο 47% 12 βαθμούς λιγότερο από τη Μισέλ Ομπάμα που έφυγε με πσοσοτό 69%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN / ORC. Η Λόρα Μπους έφυγε από τον Λευκό Οίκο με βαθμολογία έγκρισης 67% και η Χίλαρι Κλίντον ήταν στο 56% μετά την αποχώρησή της ως Πρώτη Κυρία.

Το "αντίο" της Μελάνια Τραμπ στον αμερικανικό λαό - "Η βία δεν είναι ποτέ δικαιολογημένη" [Βίντεο]

Ωστόσο, η βαθμολογία έγκρισης της Μελάνια Τραμπ είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν του συζύγου της, καθώς μόνο το 33% εγκρίνει τη δουλειά που έκανε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Οι πρώτες κυρίες παραδοσιακά έχουν υψηλότερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις από τους συζύγους τους, δεδομένου ότι ο ρόλος τους είναι λιγότερο πολιτικός.

Ωστόσο, η 50χρονη Μελάνια έχει υιοθετήσει μια ακόμη πιο χαμηλή προσέγγιση στη δουλειά της σε σύγκριση με τις προκατόχους της. Η ίδια έχει περάσει τις τελευταίες μέρες της στον Λευκό Οίκο συσκευάζοντας τα οικογενειακά αντικείμενα και προετοιμάζοντας το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο, ο λογαριασμός twitter της Melania @LOTUS παραμένει ενεργός. και σήμερα δημοσίευσε το τελευταίο μήνυμα της προς τους Αμερικανούς, υπερασπιζόμενη το έργο ανακαίνισης που επίβλεψε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της στον Λευκό Οίκο.

 

Αποχαιρετά με την δημοτικότητα στα «τάρταρα» ο Τραμπ – Ιστορικό χαμηλό πριν παραδώσει σκυτάλη

 

 

Τι γράφει η Μελάνια Τραμπ

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η οικογένειά μου είχε την τεράστια τιμή να μπορεί να ονομάσει το “People’s House” το σπίτι μας. Μας καλωσόρισε και υποστήριξε σε αυτό το προσωπικό ταξίδι από μια ομάδα της οποίας η αφοσίωση στο σπίτι στο οποίο υπηρετούν υπερβαίνει τις διοικήσεις και χρησιμεύει ως η ζωντανή κληρονομιά ενός κτηρίου που παραμένει το συμβολικό επίκεντρο της εθνικής μας ζωής.

Ως Πρώτη Κυρία, και ως προσωρινή φύλακας αυτού του εθνικού θησαυρού, εμπνεύστηκα από το παράδειγμα των προκατόχων μου. Ο σεβασμός τους προς τον Λευκό Οίκο και η αγάπη τους για την ιστορία εξασφάλισαν τη μακροχρόνια συντήρηση του κτιρίου στο οποίο υπηρετούσαν και ζούσαν.

 

Με παρόμοιο τρόπο, τα έργα που έχω επιβλέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι αυτά που πιστεύω ότι όχι μόνο θα διατηρήσουν την κληρονομιά του σπιτιού αλλά θα ενισχύσουν την εμπειρία της ομορφιάς και της σοβαρότητάς του για τις επόμενες γενιές. Μέσα από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων, του οποίου το πάθος υπερέβαινε τις απλές αισθητικές αλλοιώσεις, η προσοχή μου έπεσε σε περιοχές του σπιτιού που χρειάζονταν μεγάλη δομική αποκατάσταση και συντήρηση.

Το 2018, ολοκληρώσαμε την πρώτη πλήρη ανακαίνιση του Queen’s Bath από τη δεκαετία του 1950. Ο στόχος μας να ενημερώσουμε και να αποκαταστήσουμε το “The President’s Elevator”, το οποίο χρησιμοποιείται από την Πρώτη Οικογένεια, τους επισκεπτόμενους αξιωματούχους και το προσωπικό του Λευκού Οίκου, επιτεύχθηκε τον ίδιο χρόνο.

1

Το 2019 ξεκινήσαμε την αποκατάσταση του δαπέδου στο East Room για αρκετούς μήνες, που έφερε στη ζωή την πραγματική μεγαλοπρέπεια αυτού του ιστορικού χώρου. Αυτό έγινε παράλληλα με τις εργασίες που έγιναν στα μαρμάρινα πατώματα του State Entrance and Hallway. Αυτές είναι οι πρώτες περιοχές που υποδέχονται όλους τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου, και ο αντίκτυπος του επίπονου έργου της της αποκατάστασης και του εκ νέου γυαλίσματος ήταν βαθύς.

Το Bowling Alley υποβλήθηκε επίσης σε πλήρη ανακαίνιση το 2019 και ελπίζω ότι θα είναι ένας χώρος που θα το απολαύσουν όλοι όσοι το χρησιμοποιούν. Η αποκατάσταση και συντήρηση της ανεκτίμητης ταπετσαρίας Zuber στην Οικογενειακή Τραπεζαρία, ίσως το πιο φιλόδοξο έργο της Διοίκησης, απομένει να ολοκληρωθεί και, ελπίζω, να θαυμάζεται από όλους όσους βλέπουν την ομορφιά της.

Οι συμβουλές και η συμβολή της επιμελητικής ομάδας του Λευκού Οίκου ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία τέτοιων προσπαθειών και με μεγάλη υπερηφάνεια μπόρεσα να συνεργαστώ μαζί τους άμεσα για να ανακαινίσω τα γραφεία τους και να διασφαλίσω ότι είχαν την απαραίτητη αρχειακή και επιμελητική υποδομή για να επιτρέψουν τη συνέχιση του πολύτιμου έργου τους στη συλλογή.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια, στόχος μας ήταν να εξισορροπήσουμε τις ανάγκες του παρόντος με τη συνέχεια της συνολικής αρχιτεκτονικής παράδοσης του Λευκού Οίκου. Αυτός ο στόχος δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ομάδα των Αμερικανών τεχνιτών των οποίων η γνώση και ο ενθουσιασμός εξασφάλισαν ότι το έργο ολοκληρώθηκε μέσω της εφαρμογής παραδοσιακών μεθόδων που συμβαδίζουν με τη μακρά ιστορία του ίδιου του κτηρίου.

Η Μελάνια Τραμπ έγινε ξανθιά: Δείτε την με το νέο της look [Εικόνες]

Κατά τη διάρκεια του 2020, η χώρα μας υπέστη την καταστροφική και απροσδόκητη απώλεια ζωής λόγω της πανδημίας Covid-19. Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας, που έχει γίνει αισθητός από πολλούς σε αυτήν τη χώρα, έχει διαμορφώσει βαθιά την κοινή μας εμπειρία στην αμερικανική ζωή. Ως αποτέλεσμα, ήταν με μεγάλη ευαισθησία στο ευρύτερο εθνικό σκηνικό να παρουσιάσω δύο έργα που έχουν προγραμματιστεί απο καιρό στο Λευκό Οίκο. Το Νοέμβριο του 2020, σηματοδοτήσαμε την εγκατάσταση του “Floor Frame” από τον Isamu Noguchi στον πρόσφατα ανακαινισμένο Rose Garden.

Το Rose Garden γιορτάζει την ιστορία πολλών προηγούμενων Πρώτων Κυριών, και ήταν προνόμιο μου να παρουσιάσω στο σχεδιασμό του το πρώτο έργο που ολοκληρώθηκε από έναν Ασιάτη-Αμερικανό καλλιτέχνη που μπήκε στη συλλογή του Λευκού Οίκου. Η απλότητα και η ομορφιά του γλυπτού του Nogochi παρέχει ένα διαρκές μήνυμα δύναμης.

Λίγο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2020, είχα το μεγάλο προνόμιο να ανακοινώσω την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του παιδικού κήπου και την κατασκευή του νέου περιπτέρου τένις του Λευκού Οίκου. Αυτός ο προγραμματισμός έργου ξεκίνησε το 2018 και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Καλών Τεχνών και την Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού Κεφαλαίου τον Ιούνιο του 2019. Το Tennis Pavilion κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Trust for the National Mall και το National Park Service και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω ιδιωτικής δωρεάς.

Η ομάδα των Αμερικανών σχεδιαστών, κατασκευαστών και τεχνιτών, που βασίστηκαν σε τοπικά υλικά, δημιούργησε για το Έθνος μια μνημειώδη προσθήκη σε αυτό το ιστορικό σπίτι που γνωρίζω ότι θα είναι μέρος της διαρκούς κληρονομιάς του. Το επίτευγμά τους έγινε ακόμη πιο αξιοσημείωτο καθώς επιτεύχθηκε παρά τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Καθώς αυτό το κεφάλαιο τελειώνει, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους πολλούς ανθρώπους και τα τμήματα χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατός ο ρόλος μου ως Πρώτη Κυρία.

Τόσο ο Επιμελητής του Λευκού Οίκου όσο και ο Ιστορικός Σύλλογος του Λευκού Οίκου έχουν εργαστεί ακούραστα για να διασφαλίσουν ότι αυτά τα έργα πληρούν τα πρότυπα διατήρησης και επιστημονικής αριστείας. Είμαι ευγνώμων για όσους ιδιώτες έχουν προχωρήσει σε δωρρές για τις πρωτοβουλίες μου και στη συλλογή στο σύνολό της.

Με εκτίμηση,

Μελάνια Τραμπ”

THETOC.GR

 

Φρούριο η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία Μπάιντεν (Φωτογραφίες)

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.