Φόρμα αναζήτησης

Κίνα: 1.000.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω του τυφώνα

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του ο τυφώνας Lekima στην Κίνα, αφήνοντας μέχρι στιγμής πίσω του 13 νεκρούς, ενώ άλλοι 16 αγνοούνται μετά από κατολίσθηση λόγω της καταιγίδας. Την ίδια στιγμή, οι αρχές έδωσαν εντολή σε 1.000.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Αν και αρχικά ο Lekima είχε χαρακτηριστεί ως «σούπερ τυφώνας», εντούτοις μέχρι να φτάσει στη χώρα αποδυναμώθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, οι άνεμοι πνέουν αυτή τη στιγμή με ταχύτητα 187 χιλιομέτρων την ώρα. Ο τυφώνας πέρασε αρχικά από την πόλη Ζέγιανγκ και ακολούθως αναμένεται να «χτυπήσει» την Σανγκάι, μία πόλη 20 εκατομμυρίων.

EPA/NASA EARTH OBSERVATORY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Λόγω του Lekima έχουν καταγραφεί πολλές πτώσεις δέντρων, ενώ οι αρχές βρίσκονται επί ποδός λόγω της διακοπής ρεύματος σε πολλές περιοχές. Υπολογίζεται ότι περίπου 2,7 εκατομμύρια Κινέζοι παραμένουν αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα λόγω του τυφώνα. Παράλληλα, έχουν ακυρωθεί περισσότερες από χίλιες πτήσεις, ενώ έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια των τρένων.

Οι αρχές έδωσαν εντολή σε 250,000 κατοίκους της πόλης Ζέγιανγκ να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και σε άλλες 800,000 στην Σανγκάι. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Lekima είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που πλήττει τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.