Φόρμα αναζήτησης

Καρκινοπαθής κέρδισε αποζημίωση 100 εκ. δολαρίων από γνωστή εταιρεία

Η Λόις Σλέμπ, 62 ετών, από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο προϊόν της εταιρείας για περίπου τέσσερις δεκαετίες. [...]

Read More...

Αποζημίωση που ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια δολάρια καλείται να καταβάλει η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson με δικαστική απόφαση σε γυναίκα που δηλώνει ότι παρουσίασε καρκίνο των ωοθηκών από την πολύχρονη χρήση ταλκ της αμερικανικής εταιρείας.

Η Λόις Σλέμπ, 62 ετών, από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο προϊόν της εταιρείας για περίπου τέσσερις δεκαετίες. Η Αμερικανίδα προσβλήθηκε από καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος έχει κάνει μετάσταση στο συκώτι.

Το βασικό επιχείρημα της κατηγορούσας αρχής ήταν η εταιρεία J&J δεν προειδοποίησε το καταναλωτικό κοινό ικανοποιητικά για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνων από τη χρήση του ταλκ. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύνδεση χρήσης του εν λόγω προϊόντος με τον καρκίνο των ωοθηκών δεν έχει αποδειχθεί. Η J&J ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση.

Η ετυμηγορία του πολιτειακού δικαστηρίου του Σεν Λιούις είναι η πιο βαριά από τις περίπου 2.400 αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος της αμερικανικής εταιρείας για το εν λόγω ταλκ.

Η Λόις Σλέμπ υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου της. Η διάγνωση έγινε το 2012. Δηλώνει ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούσε περισσότερο ήταν το J&J’s Baby Powder and Shower to Shower Powder. «Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι αυτές οι εταιρείες αδιαφορούν για τα πειστήρια της επιστήμης και εξακολουθούν να αποποιούνται κάθε ευθύνη τους απέναντι στις γυναίκες της Αμερικής», δήλωσε η Αμερικανίδα ενάγουσα.

 

«Ετοιμαζόμαστε για περαιτέρω ακροαματικές διαδικασίες εντός του έτους και εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια των προϊόντων μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Το περασμένο έτος η J&J έχασε τρεις παρόμοιες δικαστικές υποθέσεις και κέρδισε μία τον Μάρτιο στο Μιζούρι.

Send this to a friend