Φόρμα αναζήτησης

Κακοκαιρία έπληξε την Κων/πολη – Ζημιές σε αεροπλάνο προς κατεχόμενα

Κατακλυσμός και καταιγίδα έπληξε την Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να παραλύσει όλη η πόλη. Παρουσιάστηκε πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες, στον ηλεκτρισμό, το τούνελ που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία έκλεισε προσωρινά, πλοία στον Βόσπορο γεμάτα επιβάτες κινδύνεψαν και μοιράστηκαν σωσίβια.

Πολλά τζάμια σπιτιών και αυτοκινήτων έσπασαν. Γερανός στο λιμάνι Χαϊντάρμπασα της ασιατικής Κωνσταντινούπολης ανατράπηκε, στο Σίσλι γκρεμίστηκε το τείχος αρμενικού νεκροταφείου και δύο άτομα τραυματίστηκαν. Από την καταιγίδα τραυματίστηκαν 10 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Σκούταρι στην ασιατική πλευρά της πόλης. Δύο εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Χαλάζι χτύπησε αεροσκάφος τη Άτλας

Χαλάζι χτύπησε αεροσκάφος της Άτλας που έκανε τη πτήση από την Κωνσταντινούπολη προς την κατεχόμενη Κύπρο με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο ίδιο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος έπαθε ζημιά στο μπροστινό του μέρος και έσπασαν τα τζάμια του πιλοτηρίου από το δυνατό χαλάζι που άρχισε να πέφτει πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. 
Ο πιλότος κατάφερε με δυσκολία να προσγειώσει το αεροσκάφος.

Άλλο αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών επίσης έπαθε ζημιά από το χαλάζι μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Δαρδανελίων. Οι επιβάτες πανικόβλητοι δήλωσαν ότι για δύο ώρες έμειναν στον αέρα και νόμιζαν ότι θα πέσουν στη θάλασσα. 

Λόγω της μεγάλης καταιγίδας 13 αεροσκάφη δεν κατάφεραν χθες το βράδυ να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.