Φόρμα αναζήτησης

«Κακή ιδέα» χαρακτηρίζει την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία ο Ντόναλτ Τραμπ

Επικριτικός εμφανίστηκε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ  αναφορικά με την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία. Ο Πρόεδρος της Αμερικής  σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν αυτή την επίθεση και έχουν καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων μαχητών που βοήθησαν τις ΗΠΑ να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος είναι μια κακή ιδέα» αναφέρεται στην δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ».

Στην ανακοίνωση του ο Τραμπ ανέφερε «ότι δεν υπάρχουν αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή και ότι  δεν θέλει οι  ΗΠΑ να εμπλακούν σε «αυτούς τους ατελείωτους, άσκοπους πολέμους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε εξάλλου ότι αναμένει από την Τουρκία να τηρήσει στη δέσμευσή της ότι θα προστατεύσει τους αμάχους και τις θρησκευτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών, και πως θα εξασφαλίσει ότι η εισβολή δεν θα δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση. Τέλος ο Ντόναλτ Τραμπ σημείωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτος  που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Συρία, θα εξακολουθήσουν να κρατούνται αιχμάλωτοι».