Φόρμα αναζήτησης

Ισπανία: Αυξημένη η προσέλευση των ψηφοφόρων

Τριπλή κάλπη σήμερα στην Ισπανία, με τους 37 εκατ. Ισπανούς ψηφοφόρους να ψηφίζουν για ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Έως το μεσημέρι περίπου το 35% των Ισπανών είχαν προσέλθει στις κάλπες, ποσοστό κατά 11% αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014, αλλά περίπου στα ίδια επίπεδα με τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές του 2015.

Οι Ισπανοί ψηφίζουν σήμερα για τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, σε έναν “δεύτερο γύρο” μετά τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου από τις οποίες ο απερχόμενος πρωθυπουργός σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ελπίζει να βγει ενισχυμένος σε εθνικό επίπεδο και στην Ευρώπη.

Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται σχεδόν έναν μήνα μετά τις εκλογές της 28ης Απριλίου, στις οποίες υπερίσχυσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) του Σάντσεθ, χωρίς ωστόσο να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο Σάντσεθ προσδοκά αυξημένα ποσοστά για το κόμμα του στις σημερινές εκλογές, ώστε να καταφέρει να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.